PAKT SA ĐAVOLOM! ZVICER CINKARIO KAVČANE ZBOG MILA I CIA: Zadatak je jasan, a JEDAN čovek je glavna karika u celom lancu

Autor:

Hronika

23.06.2021

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nekoliko nedelja javnost u regionu je oduševila vest da je deo "kavačkog klana" uhapšen u Sloveniji. Po medijema su kružile razne priče o ovoj akciji, među kojima je poslednja u nizu da se jedan slovenački inspektor inflitrirao u klan i tako im došao glave.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/printscreen/ilustracija
Milo i Zvicer - Ilustracija

Izvor vema dobro upoznat sa dešavanjima u Crnoj Gori, pak tvrdi suprotno. On kaže da je vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer lično dao informacije CIA o lokalitetu pripadnika njegovog vojnika u Sloveniji. To je učinio preko Petra Lazovića iz MUP Crne Gore  koji direktive dobija direktno od Petra Krstajića, šefa kabineta direktora crnogorske policije.

Krstajić je inače u stalnom kontaktu sa Veselinom Veljovićem, dosdašnjim savetnikom za bezbednost Mila Đukanovića. 

- To je bio deo nagodbe s američkom obaveštajnom agencijom, jednostavno je morao da kaže kako ga ne bi dirali - kaže izvor koji je dodao da se Zvicer trenutno nalazi u Domenkianskojke Republici, ali da je stalno u pokretu.

Ne čudi što je Zvicer tamo jer je Domenikana poslednjih decenija stečište belosvetskog šljama kojeg su pune američke obaveštajne službe.

Klan se vraća u Crnu Goru

"Kavački klan" se bukvalno povukao sa svih destinacija u Evropi. To se recimo desilo i u Berlinu, gde je "novopazarski klan" preuzeo primat. Ipak, to nije zbog toga što su rivali "kavčane" izbacili iz igre već zato što su oni dobili zadatak da se povuku u Crnu Goru. I imaju jasan zadatak, da pomognu da se na vlast vrati Milo Đukanović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

- Sve to ide preko Petra Krstajića, šefa kabineta direktora policije, On je glavna karika na tom lancu jer je i dalje na poziciji, na samom izvoru. Krstajić je formirao komite, od kojih se neki regrutuju za klan koji će biti glavne perjanice kod DPS kada se opet vrate na vlast - tvrdi izvor

On je naveo da je Zvicera obavestio Krstajić preko Lazovića, da mu se sprema hapšenje pre nekoliko godina, kada je boravio na Kosovu i Metohiji. Preko satelitskog telefona on je alarmirao da se sprema akcija i vođa "kavčana" ništa nije prepustio slučaju, već je brže - bolje napustio južnu srpsku pokrajnu.

Lazović je tada direktno dobio direktivu od Krstajića da naredi Zviceru da pozove svoje ljude iz klana da se vrate u Crnu Goru zbog političkih događaja koji su već počeli da se dešavaju.

- Krstajić je formirao tzv.komite koji deluju u odbranu Mila i njegovih čauša - rekao je izvod i dodao da je Krstajić veoma opasan i moćan čovek.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Veselin Veljović

Krstajić čovek od poverenja

Krstajić je dugogodišnji pulen i čovek od poverenja Veselina Veljovića. Kada je Veljović postao direktor policije, njega je postavio za šefa kabineta i sve vreme radio na tom mestu, gde je i dan - danas. Ranije je zajedno sa Veljovićem bio u specijalnim jedinicama policije kojima je Veljović komandovao. 

Kada je Veljović 2013. godine javno pozvan da je organizator "Crnih trojki" iz sastava specijalne policije, gde su ove formacije napadale i tukle javne ličnosti, što je izazvalo veliko interesovanje stranih ambasada, u sastavu specijalnih jedinica je organizovano potpisivanje peticije kojom se demantuju izjave insajdera, koji su kasnije imali teške posledice i trpeli torturu od tih istih specijalaca. Petar Krstajić je osmislio ovu peticiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading