IZREŠETANI PAZARCI - KRVAVA OSVETA "KAVČANA"! Otkrivamo pozadinu brutalne likvidacije u Berlinu, UMEŠAN I BELIVUK!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Adis Bejtović iz Novog Pazara ubijen u obračunu za narko-tržište, koje su Zvicerovi svojevremeno izgubili u ratu sa mafijom iz Sandžaka

Veljko Belivuk i Radoje Zvicer se svete zbog posla sa narkoticima - meta Adis Bejtović Macan

Adis Bejtović, zvani Macan, iz Novog Pazara ubijen je u nedelju uveče u Berlinu, kada je na njega i dvojicu sunarodnika ispaljen rafal dok su sedeli u nargila baru u ulici Milerštrase.

Nepoznati napadači su iz automobila u trojicu prijatelja ispalili 29 metaka, a glavni cilj im je bio Macan. Prema našim saznanjima, reč je o "kavčanima" koje vodi odbegli Radoje Zvicer i koji bi da preotmu narko-tržište u prestonici Nemačke od Sandžaklija, koji su njime zavladali.

MUNJEVITO BEKSTVO

Kobne večeri Adis je sedeo u bašti kafića sa dvojicom prijatelja i pušili su nargilu, a s njima je bila i jedna žena.

- Odjednom se pojavio automobil iz kojeg je na Pazarce sasuta rafalna paljba, a u Macana su posebno ciljali i u njega ispalili oko osam hitaca u predelu stomaka, dok su njegovi prijatelji dobili manje. Napadači su munjevitom brzinom pobegli s lica mesta i niko nije video kako izgledaju, a nemački specijalci su blokirali kvart u potrazi za tragovima. Ranjeni Pazarci zbrinuti su u berlinskoj bolnici sa teškim povredama, gde je Bejtović ubrzo preminuo, a odvezena je i žena koja je bila s njima u društvu, ali stepen njenih povreda nije poznat - ispričali su očevici za nemačke medije.

Prema našim saznanjima, motiv za krvavi pir je prevlast oko prestonice kriminala u Nemačkoj, a za koju je proglašen Berlin.

GRAĐANI U STRAHU

- Sandžaklije su nakon duge borbe preuzele tržište narkotika u Berlinu od "kavačkog klana", a oni su se s tim pomirili na neko vreme. Međutim, sada kada im propadaju poslovi i u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji... i dvojica vođa Dario Đorđević zvani Dekster i Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja su uhapšeni, oni su rešili da se izbore za Berlin, misleći da će lakše oteti teritoriju koju vode naši ljudi - objašnjava naš izvor iz istrage.

Lider poslaničke grupe CDU u Berlinu Burkard Dreger izjavio je da se stanovnici kvarta u kojem se desio stravičan napad osećaju ugroženo.

- Divlja pucnjava sa oko 30 ispaljenih hitaca je zabrinjavajući vrhunac zločinačkih događaja u Berlinu. Primamo sve više poziva zabrinutih građana koji se više ne osećaju sigurno u svom kraju. Zahtevamo brzo razjašnjenje pozadine zločina, brzo hapšenje počinilaca i kažnjavanje, kao i pojačano prisustvo policije u ovom kvartu - naglasio je Dreger.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Boža Spasić

Boža Spasić: Zviceru gori pod nogama

Bivši obaveštajac državne službe bezbednosti Božidar Boža Spasić kaže za naš list da sve govori da su brutalni napad u Berlinu izveli upravo pripadnici "kavačkog klana".
- Na teritoriji Nemačke pre su poslovali pripadnici jugoslovenskog podzemlja, a posebno Hrvati, Albanci i Sanžaklije, koji su, očigledno, preuzeli i tržište droge i prostitucije i šverca oružja. Tako da je vrlo verovatno da se ovaj obračun, koji se desio u Berlinu i koji je toliko alarmirao nemačku policiju, može povezati sa "kavčanima", kojima gori pod nogama, posebno zbog dešavanja u Srbiji i hapšenjima njihovih čelnih ljudi. Oni najverovatnije žele sada da se presele tamo gde nisu poznati, kao što je to Berlin. Možemo uskoro očekivati potvrdu o tome i od istražitelja koji će razjasniti slučaj - kaže Spasić.
Pitanje je samo, dodaje on, koliko je nemačka policija zainteresovana za rešavanje sukoba pripadnika našeg podzemlja.
- Interesantno je koliko su naši kriminalci duboko prodrli u Nemačku jer se oni obično zadržavaju na jugu te zemlje, u Minhenu i okolnim gradovima, a sada znači da su preuzeli veću teritoriju. Samo izvođenje napada ukazuje na naše klanove - ističe Spasić za Srpski telegraf.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading