ZVER ĆE ZAVRŠITI U SAMICI! Treći prekršaj najsvirepijeg ubice ZEMUNSKOG KLANA: Kalinić pravio haos, isplivale sve informacije!

Autor: Republika

Hronika

21.06.2021

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle suđenja za pokušaj ubistva Sretka Kalinića (47) u Zagrebu 2010. godine, protiv ovog pripadnika „zemunskog klana" koji služi zatvorsku kaznu u Zabeli kod Požarevca pokrenut je treći disciplinski postupak za godinu dana - ovaj put zato što je pred polazak za Beograd odbio da obuče zatvorsku uniformu koju su mu doneli.

RepublikaFoto: facebook.com/Zemunski klan
Sretko Kalinić

Oblačili su ga, kako je sam rekao, na silu, „kao dete". A doneli su mu, prema njegovim rečima, onu koja je izrađena od materijala na koji, kako tvrdi, ima alergiju.

Kalinićevo odbijanje okvalifikovano je kao „odbijanje izvršenja zakonitog naloga ovlašćenog lica, usled čega je nastupila ili mogla nastupiti teža štetna posledica".

Nastavak disciplinske rasprave zakazan je za jul, a ako bude doneto rešenje da jeste učinio ovaj, po zakonu, teži disciplinski prekršaj, Kaliniću preti - samica. To bi mu, naime, bio treći prekršaj.

Zbog drugog je još u januaru uložio žalbu Ustavnom sudu, nakon što je odluku Disciplinske komisije KPZ Požarevac potvrdio sudija Višeg suda u Požarevcu.

Podsetimo, prema odluci Komisije, Kalinić je pokušao da pobegne 6. septembra prošle godine u 12.33, kada se vraćao sa porodične posete ka Sedmom paviljonu, gde boravi, tako što se otrgao čuvaru koji ga je držao za nadlakticu i krenuo da trči ka kapiji paviljona.

Brzom intervencijom, navedeno je još, druga dva pripadnika Službe za obezbeđenja sustignut je i savladan.

Načelnik Službe za obezbeđenje Goran Nenadović taj događaj je prijavio kao pokušaj bekstva, a Kalinić je kasnije kažnjen zabranom raspolaganja novcem, koja je realizovana tokom januara, februara i marta ove godine.

Tokom disciplinskog postupka nisu proveravani navodi odbrane, koja tvrdi da se radilo samo o protestnoj šali i eventualno nedisciplinovanom ponašanju.

Naime, ističu, pored toga što je Kalinić bio vezan lisicama, zatvorski krug je pod jakim merama bezbednosti, plus što se sam zaustavio posle nekoliko koraka. Sve ovo nije proveravano pre odlučivanja, proizilazi iz žalbe.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading