SERIJSKI LOPOVI OPERIŠU PO STEPOJEVCU? Kuće tipovane, pa OPLJAČKANE na ISTI način!

Autor: Republika

Hronika

16.06.2021

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kuća porodice Narančić u Stepojevcu pred Novu godinu je opljačkana. Lopovi su “pikirali” novac i zlato, a krađa je obavljena ekspresno, u kratkom vremenskom razdoblju u kom je kuća bila prazna.

Foto: Ilustracija

Kuća u kojoj sam odrastao, gde žive moji roditelji i sestra, opljačkana je pred Novu godinu. Sve se desilo u 20 minuta do pola sata, koliko su moji bili odsutni. Uleteli su sa zadnje strane kuće, uzeli merdevine, razvalili prozor na spratu i ušli u kuću. Uzeli su svu ušteđevinu i zlato. Kada se sve sabere, šteta je oko 35.000 evra. I da je daleko manje, to je novac stečen radom, a neko je odlučio da stavi čarapu na glavu i uzme tuđe. Nisu hteli ni da pipnu srebro, ali uzeli su zlato i sve što liči na zlato. Ukrali su čak i brojanicu moje majke, koja je zlatne boje – priča Marko Narančić.

On navodi da je kuća tipovana i da su počinioci tačno znali kada je kuća bila prazna.

Znamo ko je tipovao kuću, kao i ko je pljačkao. Stepojevac je malo mesto, svi se znaju. Svima je jasno ko operiše po selu, ali smo nemoćni da uradimo bilo šta. Čovek koji je tipovao je iz sela i priznao je policiji da je to uradio. Rekao je i ko je učestvovao u pljački. Ti ljudi nisu iz sela. Mislim da niko nije uhapšen, da su privedeni, pa pušteni – dodaje Marko.

Čoveka koji je kuću porodice Narančić “obeležio” kao podesnu za provalu Markov otac video je oko mesec dana pre krađe. Kako objašnjava, “pravio se da priča na telefon, a u stvari je snimao kuću”.

Komšinica ih je videla, ali nije imala predstavu o čemu se radi. I njena kuća je obijena pre koju godinu. Oni poznaju moje roditelje, znaju čime se bave. Novac su navodno potrošili, a zlato prodali. Jedan od njih je navodno pobegao iz države, tako da nam ništa od ukradene ušteđevine nije vraćeno – objašnjava on.

Dodaje da njihova kuća nije jedina koja je opljačkana te noći, te da se u susednom selu dogodila gotovo identična provala. Komšiji, koji čija se kuća nalazi na nekoliko desetina metara od doma Narančića, kuća je obijena pre nekoliko dana na isti način i otrovani su mu psi, prenosi Telegraf.

Od kad se to desilo, majka i sestra se boje da noću ostaju same u kući. Kad otac radi noćnu smenu, ja moram da idem u Stepojevac da budem s njima. Sestra ima 16 godina, često ostaje sama kod kuće, uči. Sreća da ona u tom momentu nije bila kod kuće – kaže Marko.

S obzirom na to da su lopovi morali imali prepreke, jer je kuća bila uredno zaključana, ovo delo spada u teške krađe.

Prema članu 204 Krivičnog zakonika, koji se bavi krivičnim delima protiv imovine, “obijanje ili provaljivanje zatvorenih zgrada, stanova, soba, kasa, ormara ili drugih zatvorenih prostora ili savlađivanjem mehaničkih, elektronskih ili drugih većih prepreka”, vršenje krađa “od strane grupe”, kao i krađe na “naročito opasan ili naročito drzak način”, kategorišu se kao teške krađe.

U ovakvim slučajevima krađe počiniocima preti jedna do osam godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading