DIJANA POMOGLA LIKVIDATORIMA ŠKALJARCA: Ekipa sa Karaburme UBILA Vladu Popa?

Autor:

Hronika

13.06.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrkalovićeva naredila praćenje bliskog saradnika vođe "škaljaraca" Luke Bojovića, da bi pratnja bila povučena malo pre likvidacije na Zvezdari.

RepublikaFoto: MUP
Dijana Hrkalović

Bivša državna sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović pomogla je ubici Vladimira Popovića zvanog Vlada Pop, bliskog "škaljarskom klanu" Luke Bojovica i Filipa Koraća, osnovano sumnjaju izvori Srpskog telegrafa iz policije.

Vlasnik kockarnice "Havana" u hotelu "Slavija" je izrešetan 1. decembra 2018. u sačekuši u kafiću na Zvezdari. Maskirani napadači su oko 22 časa upali, zapucali iz heklera i ubili ga na mestu.

MISTERIOZNI GOLF

RepublikaFoto: Tanjug
Dragoslav Miša Ognjanović

- Zanimljivo je da je njegovom ubistvu prethodio isti scenario kao i prilikom likvidacije advokata Miše Ognjanovića 28. jula iste godine. Naime, Hrkalovićeva je izdala nalog za praćenje Popovića, ali je policija povučena malo pre nego što je ubijen. Odmah posle pucnjave primećen je golf koji se velikom brzinom udaljio, i to ulicama koje nisu pokrivene kamerama da ubica ne bi bio snimljen - kaže naš izvor.

Kako se pretpostavlja, direktni izvršioci bili su iz mafijaške grupe sa Karaburme. Na njenom čelu je bio bivši navijač Partizana čija je ekipa godinama bila zaštićena, a direktno ih je pokrivala upravo bivša državna sekretarka.

Popović je imao bogat policijski dosije, a njegova kockarnica je bilo jedno od omiljenih sastajališta "škaljaraca". U žižu javnosti je dospeo 2015, kada su njegovi ljudi pretukli dvojicu Beograđana i od njih iznudili 110.000 evra, automobil, stan i druge nepokretnosti. Prilikom hapšenja kod njega, Dalibora Đorića i bivšeg žandarma Vojislava Kostića nađeno je 250.000 evra, više od dva miliona dinara pribavljenih iznudama, zatim pištolj, municija i oko pet grama marihuane.

I atentator platio glavom

RepublikaFoto: youtube.com/mariosekulic/printscreen
Darko Elez

Zanimljivo je da je i Elez, kao i Popove ubice, viđen u golfu kojim je praćen Miša Ognjanović, a na dan likvidacije kamere za video-nadzor su ga poslednji put snimile u blizini Kvantaške pijace. U krugovima bliskim podzemlju raščulo se da je u atentatu na Ognjanovića učestvovao i Strahinja Stojanović i još jedna osoba. Elez i Stojanović su se navodno posle toga posvađali, a svađa je okončana krvavo - Stojanović je raznet u eksploziji bombe podmetnute pod njegov džip 13. septembra prošle godine na Novom Beogradu.

LIKVIDATOR ELEZ

Luka Bojović

Hrkalovićeva se dovodi u vezu i sa likvidacijom Ognjanovića, koji je bio advokat "škaljaraca", tačnije Luke Bojovića.

- To ga je, po svemu sudeći, koštalo glave. Istraga je, takođe, pokazala i da je Hrkalovićeva nekoliko meseci pre ubistva advokata usmeno naredila policajcima da prate svaki njegov korak. Smrtnu presudu sebi Ognjanović je potpisao kada je u jednom telefonskom razgovoru sa Bojovićevim kumom Dragoslavom Miloradovićem pomenuo njeno ime kao patrona plaćenog ubice "kavčana" Darka Eleza. Nisu znali da je telefon bio prisluškivan i obojica su likvidirana u roku od dva meseca - otkriva naš sagovornik.

Prvo je ispred svoje auto-perionice na Karaburmi likvidiran Miloradović. Dok je sedeo na klupi 28. maja 2018, njemu je prišao moped na kome je bio pucač, koji je Miloradovića pokosio rafalom. Advokat Miša Ognjanović ubijen je ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao u Novom Beogradu 20. jula 2018. S njim u društvu bio je njegov sin Petar, koji je u napadu lakše povređen. On je inspektorima opisao ubicu kao osobu koja liči na Darka Eleza.

Boske raznet na Autokomandi

RepublikaFoto: e-stock/M. LUČIĆ

Među žrtvama "kavčana" i njihove zaštitnice našao se u julu 2018. i Siniša Milić Boske, bliski saradnik Popovića i telohranitelj Filipa Koraća, nekadašnji pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice. Njegov džip je dignut u vazduh na Autokomandi, a Boske je preminuo na mestu eksplozije, vrišteći u najstrašnijim mukama.

S Popovićem je bio nerazdvojan bivši žandarm Kostić, što dokazuje i fotografija sa boks-meča decenije između Vladimira Klička i Aleksandra Povetkina 2013. Njih dvojica su meču prisustvovali kao VIP gledaoci u prvom redu Olimpijskog stadiona u Moskvi.

Kostić se takođe smatra jednim od visokorangiranih članova "škaljarskog klana", a njegov brat je uhapšen u policijskoj akciji u restoranu "Durmitor".

U Atlantiku zaplenjen kokain Velje i Zvicera

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Radoje Zvicer

Slovenačka policija je potvrdila da ekipa Velje Nevolje i njegovog šefa Radoja Zvicera stoji iza pošiljke 800 kilograma kokaina, koja je zaplenjena na jedrilici u Atlantskom okeanu.

S drogom vrednom najmanje 50 miliona evra 24. avgusta 2019. uhapšeni su Rus Sergej Rasohin, Meksikanac Emanuel Alehandro Aceves Kuevas i Srbin Vladislav Funštajn, kome su "kavčani" plaćali da ćuti tokom istrage.

Preuzimanje kokaina u luci Porto trebalo je da organizuju članovi slovenačke ćelije te organizovane kriminalne grupe, ali su ih policajci preduhitrili i zaplenili skupoceni tovar. To piše u krivičnoj prijavi koju je policija Slovenije predala tamošnjem specijalnom državnom tužilaštvu.

Prijavom je obuhvaćeno 48 identifikovanih i više neidentifikovanih članova klana, među kojima su Podgoričanin Milan Vujotić, sa skaj nadimkom Lavitese, i šefovi slovenačke grupe "kavčana" Filip Vrzić (Drug, 10NO) i Klemen Kadivec (Tom Ford, Sandman).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading