ISPOVEST OCA DEČAKA KOJI SE UTOPIO U KANALU KOD FEKETIĆA: Dao sam mu za sladoled ni ne sluteći da ga vidim poslednji put!

Autor: Aleksandra GRUJIĆ

Hronika

13.06.2021

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selo Feketić je zavijeno u crno! Svi oplakuju dvojicu braće od strica starosti 14 i 16 godina koji su u subotu oko 17 sati stradali u kanalu Dunav-Tisa-Dunav između Lovćenca i Malog Iđoša, kada je stariji krenuo da se kupa, a mlađi da ga spasi jer je video da se davi, ali su se obojica utopili među gustom travom jer su neplivači. Otac mlađeg dečaka E.A. otvorio je dušu za naš portal.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dečak E.A koji se udavio u kanalu

Neutešni otac Idriz Krasnići kaže da kobnog dana nije ni znao gde je otišao njegov sin.

- Sin me je oko 16 sati zamolio da mu dam novac da ode na sladoled. Dao sam mu 200 dinara ni ne sluteći sta će se desiti samo sat vremena kasnije. Da sam znao da ide sa društvom nadgledao bih ga, ne bih ga pustio samog. Međutim, oko 17 sati su me pozvali da mi saopšte najgore vesti. Još uvek sam u šoku, ne mogu da verujem da sam ostao bez sina - jedva izgovara očajni Idriz za Republiku.

Nesrećni E.A. bio je najstarije dete u porodici Krasnići i uvek se rado brinuo o sestrama i braći kojih je petoro.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Kanal u kom su se udavili dečaci

- Bio je divan sin, vredan, na njega sam uvek mogao da se oslonim. Koliko je samo puta rekao kad me vidi da sam umoran "Nemoj tata, ja ću to da uradim umesto tebe". Vozio je traktor, trudio se u školi... Sve je umeo da postigne sa svojih samo 14 godina. Bio je uzor svojoj braći i sestrama, jer je on bio najstariji od šestoro dece. Oni su jako teško podneli ovo što se dogodilo, ali jedan od sinova ne može da poveruje, pa me stalno pita "Je l' živ, je l' diše", a ja ne znam šta da mu kažem. Srce mi je smrvljeno. Ne znam kako ćemo ovo preživeti - kaže ožalošćeni otac brišući suze koje ne prestaju da teku.

Kako saznajemo od meštana Feketića, braća od strica u subotu su zajedno sa još šestoro drugara išla do kanala, a samo je stariji od 16 godina krenuo da se kupa u vodi dubokoj četiri metra iako je neplivač. Svi su ga molili da to ne čini, ali ih nije slušao, pa je odmah počeo da se davi. 

- U prvim trenucima mislili su da se šali, ali ubrzo su shvatili da se stvarno davi, pa je E.A. skočio za njim u sve patikama i farmerkama. Međutim, i on je neplivač, a gusta trava im se obmotala oko nogu i za nekoliko sekundi su potonuli. Ostali su pozvali hitne službe, pa su ronioci Žandarmerije ubrzo izvukli tela nesrećnih dečaka - ispričali su nam stanovnici ovog malog sela u Vojvodini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading