RAZBIJENA SRPSKA KRIMINALNA BANDA U ŠPANIJI! Otkrivena farma narkotika

Autor:

Hronika

12.06.2021

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Španiji je uhapšeno pet srpskih državljana zajedno sa još jednim Urugvajcem nakon što je španska policija upala na njihovu farmu za uzgajanje kanabisa. Zaplenjeno je 131 kilogram marihuane, 4.920 stabljika kanabisa, a utvrđeno je da su krali električnu energiju i napravili dug od 128.000 evra.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Uhapšeni Srbi

Protiv srpske kriminalne grupe istraga je započeta krajem prošle godine kada je policija otkrila da se na jednom imanju, u dve zgrade u industrijskoj zoni, uzgaja kanabis. Skladišta se prostiru na farmi od dva hektara, koju okružuje ograda, imala je pse čuvare i dobar sistem video-nadzora.

Kako saznaje španska Civilna garda, šef ove grupe je Srbin (45) koji je živeo u bogatom delu Alikantea i koji je sklopio ugovor o zakupu farme i snabdevanju elektirčnom energijom i vodom, s tim što je to učinio koristeći lažne bugarske papire.

Kako ne bi upao u oči policiji, lažni Bugarin je bio fiktivno zaposlen u jednoj firmi u Onilu.

Funkcionisanje „biznisa“ i proizvodnje se odvijalo tako što je jedan od uhapšenih u svakom trenutku bio na farmi. Njegova zaduženja odnosila su se na postavljanje i održavanje sistema za navodnjavanje i osvetljenje useva posebnim lampama. Sa njim je na farmi noćio još jedan osumnjičeni, čiji je posao bio da nadgleda marihuanu.

Kada bi došlo vreme žetve, stalnom dvojcu bi se pridružili još tri radnika koji su brali i pripremali pupoljke za sušenje.

Hapšenje i pretresi su se prošlog utorka odigrali na dve lokacije, u Saksu i Alikanteu. U jednom od magacina su takođe pronađene i dve velike prostorije sa oko 2.500 biljaka u svakoj.

Trojici uhapšenih je u petak određeno zadržavanje pred sudom u Vileni, a troje je pušteno na slobodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading