OTKRIVAMO TAJNE NAJVEĆIH MAFIJAŠA I UBICA U SRBIJI: Kako je masovni UBICA Ljubiša dočekao smrtnu kaznu, koje je bilo Arkanovo TAJNO IME, najveći NARKO BOS živi na Kosovu i gaji ruže!

Autor: Republika

Vesti

10.06.2021

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trivun Ivković, nekadašnji upravnik Kaznenopopravnog zavoda Sremska Mitrovica i jedan od pokretača promene vlasti u AP Vojvodina, što je rezultiralo promenom Ustava Srbije 1989 bio je gost redakcije Srpskog Telegrafa i Republike.

Trivun Ivković otkrio sve tajne zatvora u Mitrovici

 

Na početku karijere Trivun Ivković bio je policajac, a sredinom 1980-ih se aktivirao i u politici, sa željom da se promeni Ustav iz 1974. koji je pokrajinama davao ovlašćenja da mogu da uslovljaju Republiku Srbiju. Bio je jedan od prvoboraca u smenjivanju vojvođanske vlasti i konačnom smanjenju de facto republičkih ovlašćenja koje su pokrajine imale u SFRJ. Nakon toga dolazi na mesto upravnika zatvora u Sremskoj Mitrovici, koji inače ima status međunarodnog zatvora. Bio je zagovornik apsolutne discipline, bez obzira o kom se zatvoreniku radi. A zatvorenika je bilo iz raznih branši, od prosjaka do ministara. Kazne za kršenje discipline bile su samica, ali i batine. Tvrdi da je i najopasnije kriminalce bez problema “lomio”, tj. naučio da se povinuju pravilima. 


Zatvorenici su bili i mnogi poznati žestoki momci, kao i pripadnici hrvatskih vojnih jedinica, ali i Avdulah Hoti koji je pričao tada i o Tačiju i o Kurtiju i predskazao budućnost Kosova.

U razgovoru za portal Republika, ispričao je sve tajne koje su se dugi niz godina krile iza zidina KP doma Sremska Mitrovica, ali i iza kulisa politićke scene u Srbiji. Odmah na početku razgovora Trivun nam je otkrio i kako su Marinika Tepić i Nenad Čanak bili u vezi tri godine.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Trivun Ivković

I dok svi znamo za ime Darko Šarić, on ipak nije prvi veliki narko-bos sa naših prostora. Titulu „kraljeva narko-mafije“ u našoj zemlji pre njega su „poneli“ Mehmed Ali Karafaka iz Velikog Trnovca kod Bujanovca, Daut Kadriovski iz Skoplja i Dušan Spasojević iz Zemuna. Upravo je Karafaka svoju kaznu služio u KP Mitrovica i po rečima Ivkovića bio je jedan od najboljih zatvorenika i kada vidite sve one ruže u zatvoru - upravo to je delo čuvenog Karafake.

Karafaka je bio jako miran čovek, vodio je računa o cveću u Mitrovici, sve one ruže okolo su njegovih ruku delo. Turci su jako pristojni i umiljati ljudi, znaju kako da se ponašaju, takav je i on bio. Zvao me je skoro da dođem da ga vidim, on se vratio na Kosovo, tamo živi sada, rekao nam je Trivun.

Prvi masovni ubica iz Srbije takođe je bio jedan od zatvorenika u Mitrovici, Ljubiša Vrbanović koji se predstavljao kao Manojlo koji je za masakr u Italiji dobio 15 godina, a imao je još jedno ubistvo u Kragujevcu zbog koga je osuđen na 15 godina, te dve kazne su se sabrale i kazna je preinačena u smrtnu presudu. Ranije je ubio navodno i nekog Arapina.
Na njegovom dosijeu, Pera Baroš, načelnik službe prevaspitavanja, crvenom hemijskom uokvirio je rečenicu: sklon bekstvu. 

Kako kaže Trivun, u Mitrovici je Manolo uvek bio korektan i primeran zatvorenik iako je mogao da pravi razne loše stvari pošto je ionako osuđen na smrtnu kaznu. Ipak, Trivun mu je jednom prilikom rekao da treba da se izvrši kazna, a Manolo je nonšalantno odgovorio: "Znam!" Trivun je blefirao, pružio mu neki običan papir i rekao: "Večeras u ponoć!" Tada je prvi put video strah u očima Manola, koji je bio toliko potresen da je držao papir ali slova nije mogao da pročita. Tada je Trivun shvatio da se najokorelije ubice plaše samo smrtne kazne jer znaju da im je to kraj i smatra da je dobro uvesti ponovo makar se nikad ne izvršila ali da stoji kao strašno upozorenje takvim ljudima.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Arkan upoznaje masovnog ubicu Manojla u Mitrovici 1999. godine

Trivun je za Republiku otkrio i kako je upoznao Arkana:

- Znao sam ja dobro ko je on, znao sam kako se bore njegovi ljudi na ratištu i bili su dobri. Jednom prilikom u "Hajatu" mi je prišao ostavio vizit karticu, i ja njemu svoju,došao je u Mitrovicu da obiđe Mimu Jerkovića i ja sam nakon toga otišao do stadiona da mu odnesem slike iz posete. Rekao sam mu samo evo slika "Rudar", a on me je šokirano pogledao i pitao samo "Kako znate?". To je bilo njegovo ime odnosno nadimak u obaveštajnoj službi.

Trivun je u nastavku razgovora otkrio i kako je Arkan stupio u službu i koliko je novca dobijao po izvršenoj operaciji.

Ivković se dotakao i Kristijana Golubovića i za njega rekao:

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić

- Kristijan zna da robija, on je odličan zatvorenik što se vidi i sada u rijalitiju. Disciplinovan je, poštuje red i mir, svi su oni kod mene bili manji od makovog zrna. Da vam kažem samo, najveći kriminalci su najveće cinkare...

Što se tiče silovatelja, pedofila zatvorenici su prema njima najoštriji i ume da bude kao i na filmu.

Bilo je u Mitrovici i tuča, naročito između grupa iz Beograda i iz Crne Gore, a završavalo se uglavnom tako što su ih stražari sve prebili, ali u jednoj tuči deblji kraj izvukli su ipak Beograđani.

Ceo intervju i šta nam je sve ispričao Trivun Ivković o Slobi Miloševiću, prevratu, revoluciji i situiaciji u Jugoslaviji tokom 90-ih godina pogledajte u celom intervjuu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading