IVANU KONTIĆU PONOVO PRODUŽEN PRITVOR: Na teret mu se stavlja pokušaj ubistva!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

04.06.2021

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Novom Sadu produžio je za još 30 dana pritvor Ivanu Kontiću (30), optuženom za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta prošle godine u Novom Sadu.

RepublikaFoto: MUP Crna Gora
Ivan Kontić

Prema ovoj odluci suda, pritvor može da mu traje do 4. jula, rekla je portparolka suda Jelena Ostojin.

Što se tiče optužnice koju je protiv Kontića 5. maja podnelo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, sud još nije doneo odluku o potvrđivanju optužnice.

Optužnicom su obuhvaćeni i O. L. i L. V.

Više javno tužilaštvo optužnicom Kontića tereti za pokušaj ubistva, O. L. se tereti za krivično delo učestvovanje u tuči, a L. V. za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega 12. septembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading