(FOTO, VIDEO) U ČAČKU "RATNO STANJE"! Još se čuju detonacije u "Slobodi"! NEMA POVREĐENIH!

Autor: Republika

Hronika

04.06.2021

06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija snažnih eksplozija iz pravca kompanije "Sloboda" potresla je oko 1:30 grad Čačak. Nesnosan smrad se širi gradom, a čestice padaju sa neba.

RepublikaFoto: printskrin

Policija još ne dozvoljava pristup fabrici, a građani u blizini fabrike su evakuisani, dok su neki proveli noć u podrumu. Stanovnici Čačka kažu da se mogu videti tragovi eksplozije po automobilima. Na nekim kućama su popucala i stakla, piše RTS.

 

Još uvek se mogu čuti detonacije u okolini fabrike, ali su one manjeg intenziteta.

Prema nezvaničnim informacijama, prvo se zapalio magacin topovskih granata, a onda se plamen proširio i na ostale magacine.

Većina radnika koji su radili u trenutku eksplozije su evakuisani, a deo njih se nalazi i dalje u objektu ali je sklonjen u siguran deo. Ispred ulaza u Krug fabrike nalaze se vozila vatrogasne jedinice i dva vatrogasna vozila “Slobode”. Okolne zgrade su evakuisane, a ponovo se pojačavaju detonacije.

Aleksandra Ćirović radnica koja je u trenutku eksplozije bila u fabrici Sloboda u Čačku ispričala je za “Novosti” da se i dalje sa kolegama nalazi u okviru kompeksa.

 

Sa još sedam kolega sam radila u pogonu rezanja kada je došlo do eksplozije. Uspeli smo da se izvučemo i dođemo do jedne zgrade i uđemo u podrum od betona. Ta zgrada nema prozore i bukvalno je ukopana u zemlju. I dalje se nalazimo u tom podrumu. Čuju se detonacije, sve podrhtava. Stravično je! – kaže ona.

 

Tačno 3.20 h odjeknula je najsnažnija detonacija do sada, od koje se bukvalno zatresao ceo Čačak. Potom je usledila još jedna snažnija u 3.22h. U fabrici Soboda isključeni su gas i struja.

Više o noćašnjoj nesreći pročitajte ovde.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading