MONSTRUM DOBIO šest godina zatvora: PRVO UBIO, ONDA SILOVAO, ŠTA JE SLEDEĆE?!

Autor:

Hronika

27.11.2017

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest godina zatvora Milana Ljubisavljevića (60) iz Niša jer je silovao devojku iz Pinosave P.J. (26) septembra 2016. godine u napuštenoj kući u Belom Potoku ispod Avale. Osuđeni je kako su medji pisali povratnik, koji je ranije odslužio kaznu od 13 godina zatvora zbog ubistva.

Devojka je silovana u napuštenoj kući

On je zbog krivičnog dela silovanje osuđen na pet i po godna zatvora, a u kaznu mu je uračunata ranije izrečena kazna za drugo delo godinu dana zatvora pa je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina. 

Ljubisavljević, koji je navodno radio kao stolar, žrtvu je presreo kada je izašla iz autobusa, stavio joj nož pod vrat i odvukao u napuštenu kuću

Kako su mediji ranije pisali, mladić devojke, koji je s njom bio na telefonskoj vezi pred sam napad manijaka, obratio se policiji za pomoć.


Osumnjičenog su uhapsili pripadnici Policijske stanice Beli Potok pošto su opkolili kuću i upali unutra. 

Mediji su takođe pisali da je Ljubisavljević, povratnik u izvršenju krivičnih dela, kao i da je ranije odslužio kaznu od 13 godina zatvora zbog ubistva. 
RepublikaFoto: Tanjug
Apelacioni sud

U obrazloženju presude Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno cenio sve okolnosti koje su od uticaja da krivična sankcija bude pravilno odabrana i njena visina pravilno odmerena. 


Od olakšavajucih okolnosti za Ljubisavljevića sud je cenio njegovo loše zdravstveno stanje, kao i njegovu životnu dob.

Apelacioni sud nalazi da će se jedinstvenom kaznom zatvora od šest godina uticati na okrivljenog da više ne vrši krivična dela

Od otežavajućih okolnosti sud imao u vidu upornost prilikom izvršenja dela, njegov raniji život i činjenicu da je stariji čovek dok oštećena ima svega 26 godina, "te da je na ovaj način još u relativnoj mladosti na njen život bačen ožiljak".


- Ta kazna je nužna, ali i dovoljna mera krivično-pravne zaštite, srazmerno težini izvršenog krivičnog dela, stepenu krivice okrivljenog, jačini povrede zaštićenog dobra, okolnostima pod kojima je delo izvršeno, ličnosti okrivljenog, kao i njegovim ličnim prilikama -  naveo je Apelacioni sud.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading