(FOTO) SUĐENJE ZA PRVU OTMICU ZEMUNSKOG KLANA! Čume tražio da se isključi javnost: Strahujem za svoju BEZBEDNOST!

Autor:

Hronika

27.05.2021

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji svedok saradnik tužilaštva Ljubiša Buha Čume došao je danas da svedoči na suđenju optuženima za razbojništvo uz kidnapovanje studenta Novaka Stevanića (22) 1997. godine, koji se nakon toga ubio.

RepublikaFoto: Republika
Ljubiša Buha Čume

Čume je tražio da se isključi javnost na suđenju policajcima koji su optuženi za pomaganje u prvoj otmici zemunaca.

Plašim se za svoju bezbednost. Ja sam zastićeni svedok u suđenjima zemunskom klanu i jedini nemam policijsko obezbeđenje otkad sam pre šest-sedam godina izašao iz zatvora. Molim vas, isključite javnost, ubijali su ljude pored mene. Njih šes-sedam je izašlo iz zatvora. Pucano je na mene vise puta - rekao je Ljubiša Buha Čume na suđenju koje upravo teče pred Višim sudom u Beogradu.

Sudija je na Buhino insistiranje prekinula njegovo svedočenje i nastavila glavni pretres bez njega.

Ljubiša Buha Čume je pokušao da nas spreči da ga fotografišemo rekavši:

- Nemojte ljubim vas da imamo problem. Zvaću policiju. Obriši fotografiju - rekao on je i udaljio se sa ličnim obezbeđenjem.

RepublikaFoto: Republika

Podsetimo, u ovom slučaju, koji je poznat i kao prva otmica "zemunskog klana" učestvovao i pokojni Dušan Spasojević, a sada se sudi za krivicno delo razbojništvo dvojici policajaca i dvojici pripadnika "zemunskog klana".

Optuženi su policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Ðajić, kao i nekadašnji pripadnici "zemunskog klana" Nikola Bajić i Goran Ristić.

U nastavku suđenja pred Višim sudom u Beogradu biće pozvan da svedoči još jedan svedok saradnik tužilaštva, Dejan Milenković Bagzi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading