RADOJE ZVICER NARUČIO UBISTVO LJEPOJE! Platio Belivuku za likvidaciju 150.000 EVRA!

Autor: Republika

Hronika

20.05.2021

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, za kojim je Srbija raspisala crvenu međunarodnu poternicu, za egzekucije koje je naručivao "revanširao" se Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja u kokainu i novcu.

RepublikaFoto: Ilustracija: Republika.rs, youtube.com/printscreen, Tanjug/Rade Prelić, Pixabay

Prema saznanjima Blica, za otmicu i brutalno ubistvo Nišlije, člana "Pink Pantera" Milana Ljepoje, Zvicer je iskeširao oko 150.000 evra.

Jedan od osnivača i vođa kavačkog klana u bekstvu je oko dva meseca. Krajem marta kada je crnogorska policija na osnovu obaveštajnih podataka holandske policije o kriminalnoj mreži, upala u porodičnu kuću Zvicera u Kotoru u naselju Kavači, on nije zatečen. Prema operativnim podacima, vođa “kavača” je u Južnoj Americi, a njegova poslednja poznata lokacija bio je Brazil.

Iako se u domaćoj javnosti ime Radoja Zvicera najglasnije čulo kada je pokušano njegovo ubistvo u Kijevu u Ukrajini, a potom i vezano za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, on je značajan igrač u kriminogenom miljeu. Zvicer svojom izuzetno dobro organizovanom mrežom pokriva Balkan i Evropu kokainom i ima kontakte i izvore u nekoliko evropskih policija. Njegov šef nije razotkriven, ali se pretpostavlja da je Zvicer na direktnoj liniji sa jednim od kolumbijskih kartela.

Zvicer je naručilac ubistva "Pink Pantera" Milana Ljepoje koga je otela grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Ovo ubistvo vođa kavčkog klana je poručio jer je nakon povratka iz Ukrajine dobio informaciju da je Ljepoja tražio njegovu egzekuciju. Dvojica pucača koji su uhvaćeni u Ukrajini su iz Niša, kao i Ljepoja i viđani su sa njim u društvu. Međutim, do danas, nije sasvim rasvetljeno da li je Ljepoja i zaista naručio Zvicerovo ubistvo ili je Kotoraninu neko "prodao" ovakvu informaciju.

Otmica i ubistvo su plaćeni oko 150.000 evra od kojih je Belivuk uzeo veći deo za sebe od onog koji je podelio sa svojom desnom rukom Markom Miljkovićem.

DNK Milana Ljepoje pronađen je u kući strave u Ritopeku gde su Velja Nevolja i njegova desna ruka Miljković, mučili do smrti, a potom mleli svoje protivnike.

Prema saznanjima "Blica" Zvicer i Belivuk su imali odnos koji nije bio zasnovan samo na “poslu”. Belivuk mu se divio i trudio se da neprestano zadivljuje Zvicera i njegov stav mu je bio bitan. Velja Nevolja Zviceru se obraćao sa poštovanjem i oslovljavao ga sa “šefe”.

- Činjenica je da je upravo Zvicer pomogao Belivuku da se posle ubistva Aleksandra Stankovića - Saleta Mutavog, uzdigne, organizuje. Bio mu je u neku ruku savetodavac - kaže izvor "Blica" blizak istrazi.

S druge strane, Zvicer ozbiljni igrač u svetu mafije, Velju Nevolju je osim novcem i kokainom nagrađivao i porukom da mu je: "Najbolji vojnik". Kako "Blic" saznaje od izvora bliskog istrazi Zvicer je kontaktirao direktno sa Belivukom, a sa Markom Miljkovićem samo u slučaju da Velja Nevolja u tom trenutku ne može da komunicira.

Izvor navodi da su Belivuk i Miljković svoje "vojnike" najčešće plaćali u kokainu, koji bi ovi potom prodavali i uzimali zaradu. Keš je ostajao kod vođa grupe. Poslednja isplata, razmena i dogovori u četiri oka o daljim planovima ali i egzekucijama između velje Nevolje i njegovog šefa Zvicera bila je krajem januara. Belivuk i Miljković bili su u gostima u Crnoj Gori. Nekoliko dana po povratku u Srbiju, obojica su uhapšeni. Paralelno sa hapšenjima u Beogradu i u Crnoj Gori su uhapšena lica za koja se sumnja da su trebali da likvidiraju Belivuka i Miljkovića na aerodromu Tivat.

Do sada je otkriveno da je Zvicer svojevremeno u slučaju opasnosti, Crnu Goru napuštao i u pravcu Kosova. Prema navodima "kavčani" imaju dobru mrežu i na Kosovu, a Zvicer i u tamošnjoj policiji u Prištini. Identično kao i u Crnoj Gori, hapšenje je izbegao i u Prištini. Prema navodima ima nekoliko “štekova” i u Evropi pa je posle bekstva iz Prištine, otišao u Istanbul, potom Beč, a zatim i u Cirih. Sve vreme koristio je lažna dokumenta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading