Šok saznanje o izručenju Lazara Ilića Srbiji: VELJIN PUCAČ POSTAJE SVEDOK-SARADNIK?!

Autor:

Hronika

18.05.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica beogradskog kriminalaca nekadašnjeg pink pantera Aleksandra Šarca Kraljevčanin Lazar Ilić, prema odluci Apelacionog suda Crne Gore, biće ovih dana izručen Srbiji da bi mu se sudilo za taj, ali, kako se očekuje, i za druge zločine za koje je osumnjičen, kao egzekutor "kavačkog klana" i saradnik Veljka Belivuka.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ, Tanjug/ RADE PRELIĆ, privatna arhiva

Međutim, kako Srpski telegraf saznaje, Iliću će biti ponuđen status svedoka-saradnika, te će raskrinkati Belivukov klan i otkriti sve što zna o njegovim likvidacijama i drugim zlodelima njegove grupe.

- U tužilaštvu za organizovani kriminal je sve, faktički, spremno da se Iliću da status svedoka-saradnika, budući da su zadovoljeni uslovi za to - otkrio je naš izvor.

Istražitelji procenjuju da je Ilić u Belivukovoj grupi jedna od najslabijih karika. On nije regrutovan iz navijačke grupe "Principi", već po drugom osnovu.

Filmska akcija policije u Budvi

Kod Ilića su prilikom hapšenja u Budvi pronađeni pištolj i telefon sa kripto zaštitom, kao i falsifikovani pasoš, ali fotografija Ljubiše Kana, što je za policiju bio dokaz više da je zajedno sa Strahinjom Savićem planirao njegovu likvidaciju. Budva je prilikom hapšenja Ilića puna dva sata bila pod blokadom, a on je slobode lišen u stambenoj zgradi u blizini groblja.

Posle ubistva Šarca u oktobru 2020. Ilić je bio u bekstvu, a uhapšen je u velikoj policijskoj akciji 22. januara ove godine u Budvi zbog sumnje da je planirao tih dana da ubije Marka Ljubišu Kana, bliskog "škaljarskom klanu". Likvidaciju Kana su, prema saznanju crnogorske policije, lično do detalja osmislili Radoje Zvicer i Belivuk kada je bio u poseti kod njega u Kotoru na Svetog Jovana.

Foto: Privatna arhiva
Aleksandar Šarac

Ubio Šarca usred belog dana

Ilić je na Šarca pucao oko pola pet po podne u garaži tržnog centra "Ušće" u Beogradu iz pištolja bereta, kalibra 7,65 milimetara, sa prigušivačem. Na snimcima nadzornih kamera videlo se da ubica nije mnogo mario za posetioce tržnog centra, budući da je smrtonosne hice za dlaku izbegao jedan muškarac s malim detetom.

RepublikaFoto: Estock

Prilikom bekstva s lica mesta, Ilić je pištolj sa izbrušenim serijskim brojem bacio u žbunje ispred tržnog centra, gde su ga forenzičari kasnije pronašli.

Šarac je sa dva metka u glavi završio na aparatima, a 26. oktobra prošle godine je preminuo u beogradskom Urgentnom centru.

Prema pouzdanom izvoru Srpskog telegrafa, Ilić je od sitnog kriminalca postao ubica "kavčana" zbog samo 2.000 evra, koje je dugovao svojim šefovima, a koje je pozajmio za kupovinu droge, kao narkomanski zavisnik. Toliko mu je plaćena Šarčeva glava, odnosno oprošten mu je dug za drogu, tvrdi naš izvor.

- Lazara Ilića čeka doživotna robija, imajući u vidu da se osnovano sumnjiči, osim za ubistvo Šarca, i za delovanje u okviru kriminalne grupe Veljka Belivuka za račun "kavčana", kojima je bio operativac za najteže zločine. Dug za drogu od 2.000 evra otplatio je tako što je ubio Aleksandra Šarca. Kad se odmota klupko, velike stvari o delovanju ove grupe će se otkriti - rekao je izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Našem sagovorniku dobro je poznat kriminalni put Ilića i on tvrdi da je ubica Šarca od tinejdžerskih dana krenuo stranputicom.

- U debelom dosijeu osumnjičenog su brojne teške i lake krađe, nelegalno držanje oružja, nanošenje lakih telesnih povreda, a mnogo puta je obijao trafike i krao vozila. Osumnjičeni za teško ubistvo u pokušaju je kao maloletnik ljudima krao čak i obuću iz dvorišta, a jednom prilikom je izbo nožem čoveka u butinu zbog svađe oko toga ko će prvi da ide u toalet. Preprodavao je travu i navukao se prvo na nju, pa onda i na opasnije narkotike - ispričao je naš izvor.

I u BiH hapse saradnike "kavčana"

Policija Republike Srpske uhapsila je juče Nedeljka Lizdeka i Miloša Obradova iz Istočnog Sarajeva zbog sumnje da su deo kriminalne grupe Darka Eleza, koji je iz Srbije početkom marta izručen BiH i nalazi se u pritvoru. Elez se sumnjiči da je delovao kao pripadnik "kavačke grupe" najpre u ulozi egzekutora visokopozicioniranih "škaljaraca" i njihovog advokata Miše Ognjanovića. Elez je u Srbiji uživao zaštitu bivše sekretarke MUP Dijane Hrkalović, kao glavnog patrona "kavačkog klana".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading