Iz Centra za bezbednost apeluju: OBAVEZNO ZAKLJUČAVAJTE ULAZNA VRATA!

Autor: Republika.rs

Hronika

18.05.2021

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednjih par meseci sve više građana nam piše o problemu koji se dogodio njima ili njihovim prijateljima.

Foto: Ilustracija

Naime, radi se o povećanoj aktivnosti lopova koji ulaze u stanove i kuće građana čak i kada nekoga ima u stanu. To nije neka novina, i ranije su lopovi na ovaj način dolazili do svog plena, ali očigledno je potrebno povremeno građane upozoravati na njihov način rada.

Lopovi često obilaze zgrade, odnosno idu po zgradama najčešće, mada ni kuće nisu pošteđene, te otvaraju vrata koja nisu zaključana. Građani uglavnom svoje torbe, jakne, ključeve ostavljaju baš negde u predsoblju koje je opet najčešće odvojeno od dnevne sobe gde se najčešće boravi. Kada vide da su vrata otvorena, lopovi ulaze, i uzimaju ono što se nalazi u tom delu stana, najčešće torbe, novčanike, ali neretko i jakne, patike, cipele, a zatim lagano izlaze. Građani tek kasnije primete da im nešto fali. Oni koji primete lopova kada otvori vrata uglavnom postave pitanje koga traže, ali lopovi uglavnom imaju razna opravdanja, „Kucao sam niste čuli, prikupljamo pomoć za bolesno dete", „Promašio sam stan, odveo me lift na sprat niže.", i na tome se završi, a postoji mogućnost da su toga dana kod nekog komšije nešto ukrali.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA savetuje svim građanima da obavezno zaključavaju ulazna vrata stana ali i da svoje torbe i ključeve ne ostavljaju u predsoblju. Ukoliko se dogodi da budu pokradeni, obavezno treba da prijave policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading