LEKARI SE BORE ZA ŽIVOT DEVOJČICE (4): Majka sa dvoje preživele dece puštena iz bolnice, oglasila se i gradonačelnica!

Autor:

Hronika

16.05.2021

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samohrana majka Beba Jovanović (28) i njenih dvoje dece od pet i devet godina pušteni su u nedelju iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, u kojoj su bili hospitalizovani nakon požara koji je izbio u subotu u ranim jutarnjim satima u porodičnoj kući u Šašincima kod Sremske Mitrovice.

RepublikaFoto: e-stock/S. NEDELJA
Foto: Ilustracija

U strašnoj porodičnoj tragediji ove romske porodice, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, ugušila se od dima sedmogodišnja devojčica LJubica J, dok je najmlađa devojčica od četiri godine smeštena u Institut za majku u dete u Beogradu i ona je i dalje životno ugrožena.

Mala trošna kuća u kojoj je živela majka sa četvoro dece, nakon vatrene stihije postala je zgarište. Iz bolnice sa dve devojčice od pet i devet godina, Beba je došla kod svoje majke Slavice, gde će ubuduće boraviti dok ne sredi svoj krov nad glavom.

- Ovo je velika tragedija koja nas je sve potresla, kontaktirali smo sa nadležnim službama - Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom, kako bi se ovoj majci što pre pomoglo. Narednih dana njoj će biti dostavljeni paketi pomoći u hrani, garderobi, a Grad će snositi i troškove sahrane - kaže, za Novosti, gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, dodajući da će ona obići ovu porodicu.

- Mi smo spremni da joj pomognemo u svakom smislu, pa čak i da joj i neki stan obezbedimo i opremimo.

Kako saznaju Novosti, telo sedmogodišnje devojčice danas će biti poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novi Sad, a posle toga kada bude utvrđen tačan uzrok smrti, zakazaće se datum sahrane.

Lepe i ohrabrujuće vesti nema ni iz Instituta za majku i dete, gde je zbrinuta najmlađa devojčica od četiri godine. Prema našim informacijama, ona je priključena na respirator i lekari joj se i dalje bore za život.

Istraga o ovoj tragediji još nije završena, a prema nezvaničnim informacijama vatru je izazvala sveća koju su koristili jer nisu imali električnu energiju. Porodica je živela u neuslovnoj kući na početku naselja iz pravca Sremske Mitrovice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading