DOŠLI SMO DA MU KAŽEMO DA SE SMIRI: Novi detalji BRUTALNE TUČE u Borči, oglasili se i akteri!

Autor: Republika

Hronika

16.05.2021

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravična tuča dogodila se u petak u jednoj teretani u Borči, kada je nešto posle 17 sati napadnut vlasnik N.R, a portalu Telegraf.rs, nakon povređenog, javio se i jedan od vinovnika ovog čina, navodeći šta je, prema njegovim rečima, prethodilo svađi, a potom i fizičkom obračunu.

RepublikaFoto: printskrin/youtube

Sagovornik, koji je želeo da ostane anoniman, naveo je da je N.R. pre pet dana navodno napao njegovog poznanika, N. B, pred njegovom ženom i dvoje dece i da je to bio jedan od razloga zbog čega su njegov brat i poznanik otišli u teretanu.

- Dan nakon što smo čuli da je taj čovek pretukao našeg prijatelja N. B, moj brat je imao sukob sa N.R. u saobraćaju. 'Isekao' ga je kolima kod "Pikola" u Borči, a onda je mom bratu pretio rečima: 'Zapamtio sam ti tablicu'. Onda smo otišli u teretanu da razgovaramo sa njim - rekao je sagovornik Telegrafa koji je učestvovao u tuči.

Kako kaže, otišli su da mu kažu "da se smiri i da ne dira dečka".

- Rekli smo mu da izađe napolje, a on je krenuo za mojim bratom i onda mu je on zadao udarac - ističe sagovornik.

N. B. kaže da je pre 5 dana vlasniku teretane, inače svom komšiji, prodao automobil marke "audi" koji je ranije vozila njegova žena.

- Pre svega, taj auto je bezbedan, sigurno ne bih dao svojoj suprugi da vozi našu decu u nebezbednom automobilu, posebno što je jedan sin sa ozbiljnim srčanim manama, rođen sa deformitetima. Prodao sam mu auto ispod cene, mi smo komšije, bili smo u dobrim odnosima. Zamolio sam ga da ode kod automehaničara, da proveri sve, što on nije uradio. On to nije uradio, i tu je nastao problem zbog velikog servisa koji nije urađen. Imam svedoke, ja sam mu se izvinio, pogrešio sam jer sam mu rekao da je servis na autu urađen, a nije bio - objašnjava sagovornik.

"Jurio me nožem ispred zgrade"

Kako kaže, u tom momentu, kada mu je to rekao, prišao mu je i udario ga.

- Čovek me je prebio ispred moje rođene kuće. To se desilo pre svega što je ovo danas objavljeno, pre 5 dana. Ćutao sam, nisam hteo ni da prijavljujem policiji, neko od komšija je prijavio - navodi sagovornik.

Posle nekoliko dana, kako priča N. B, dok nije bio kod kuće, pozvala ga je supruga, rekavši da "neko provaljuje stan".

- Bio sam u šoku, odlazim tamo, vidim njega sa nožem. On je mene i mog rođenog brata jurio nožem, da me izbode, pred decom i ženom. Zbog čega? Zbog servisa na autu koji košta 200 evra. Njegova rođena sestra je tražila od moje žene da otvori vrata, predstavljajući se kao Marija iz teretane, a onda je on počeo da lupa i bode cela vrata nožem. Ubrzo je stigla Intreventna koja ga je privela - ističe sagovornik.

"Nisam zvao nikog da ga napadne"

N. B, koji tvrdi da ga je N.R. povredio pred njegovom ženom i decom, poručuje ipak da nije poslao nikoga da naudi vlasniku teretane.

- Jako je važno da naglasim da nikoga nisam poslao da ga napadne, nisam ih ja zvao. Možda su ti momci, jer me znaju, osetili potrebu da to urade kada su čuli da me je ovaj prebio. I oni su imali konflikt u saobraćaju sa njim. Ne znam zašto su to uradili - kaže on.

Ponavlja da nikada nikakvo krivično delo nije učinio.

- Dobio sam batine od komšije kog znam 10 godina i sa kojim nikad nikakvih problema nisam imao. Udario me je on, a onda i njegov otac. Onesvestio sam se tada. Donja usna mi je isečena, sa 6 kopči, zatvoreno levo oko skroz, udarao me je i svuda po telu... Sve se to desilo u Ulici ratnih vojnih invalida, ispred ulaza u moju zgradu, a u tom trenutku su mi jedno dete i žena bili na terasi - ističe sagovornik.

"Sporečkali smo se oko automobila"

Kako je prethodno ispričao vlasnik teretane, on je u tuči zadobio prelome noge i nosa, veliki broj modrica po telu i oporavlja se. Kako je kazao, odlučio je da podeli video snimke i slike kako bi ukazao na nepravdu koja mu je počinjena.

Po njegovim rečima, prošlog ponedeljka došao je u verbalni sukob sa svojim komšijom N. B. Tada je intervenisala, kaže, i policija, ali se sve završilo na verbalnom sukobu.

- Mi smo se sporečkali oko automobila. Kada sam kupovao auto, rekao mi je da je urađen veliki servis, a kada sam mu isplatio novac i rekao 'Znači, ja sada ne treba ništa da radim', rekao je da ipak treba... To se završilo pretnjama da će doći i zapaliti mi automobil. Ali, napominjem, na tome se završilo - kazao je N.R.

Naime, on je prepoznao jednog od napadača kao M. L. iako ne može da dokaže vezu N. B. sa napadom, tvrdi da je batinaš spomenuo njegovo ime.

- M. L. je njega konkretno spomenuo. I nema nijedan drugi razlog, jer ja nikome ništa nisam dužan, dinara jednog u životu. Ne mogu da verujem da se to desilo. M. L. je u Borči strah i trepet - ispričao je on.

Međutim, nakon tuče, tvrdi, nije odmah medicinski zbrinut. Iskoristio je priliku da ode do stana (koji je odmah iza teretane) kako bi se presvukao i očistio krv.

- Na izlazu sam sreo tog N. B. i video sam da ima čekić, pa sam ja iz kola izvadio nož. Međutim, bili smo na distanci i ništa se nije dogodilo. U policiji su samo meni stavili lisice... - dodaje Reštak.

Nakon toga usledilo je saslušanje u policiji i Reštak tek nakon svega toga, tokom noći obavlja preglede u bolnicama (za šta je poslao medicinsku dokumentaciju).

Šta se vidi iz medicinske dokumentacije:

- Uganuće i istegnuće vratnog dela kičme
- Nagnječenje slabine i karlice
- Prelom skočnog zgloba
- Druge povrede ruke i šake
- Bol u predelu trećeg prsta i ramena desno
- otok skočnog zgloba, hematom, bol
- Frakture nosnih kostiju

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading