Meštani Popovca TRAŽE PRAVDU za uhapšenog vozača posle jezive saobraćajke: Majka je kriva, dete je poginulo jer je bilo samo na ulici

Autor:

Hronika

15.05.2021

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maleni dečak Edin Krstić (4) juče je sahranjen u rodnom selu, a Slavoljub Cale Jocić (48) koji ga je službenim kombijem pregazio u četvrtak ujutru u svom i dečakovom rodnom selu Popovac kod Niša, saslušan je skoro istovremeno, pred tužiocem i određen mu je pritvor do 30 dana.

RepublikaFoto: printscreen

- Osumnjičeni se branio ćutanjem i Osnovo javno tužilaštvo u Nišu je predložilo, a sud usvojio pritvor do 30 dana. Osnov za pritvor je taj da se optuženom ne omogući prostor za bekstvo, a prvenstveno da se isključi mogućnost uticaja na svedoke - rekao je za Srpski telegraf i Republiku portparol tužilaštva Ivan Marković. 

Dok se tužilaštvo i policija bave istragom u selu Popovac svi oplakuju živahnog dečaka koji je često vozio bicikl na kojem je i stradao, a veliki broj meštana istovremeno žali i Jocića kojem je kako kažu dečak izleteo pod točkove. 

Goran Pendić, Jocićev bivši poslodavac je za našu medijsku kuću ispričao da bi trebalo ispitati odgovornost roditelja za smrt deteta budući da je dete bilo samo na ulici. Pendić ističe da je Slobodan vrlo savestan čovek i da je vozio prilagođenom brzinom i da je bio nemoćan da spreči nesreću sa strašnim ishodom.

RepublikaFoto: Printscreen
Slavoljub Jocić, vozač kombija

- Ovo je velika tragedija, ali imajući sve u vidu, trebalo bi ispitati prvenstveno majku koju je tako malo dete čekalo samo na ulici. Na drugoj strani poznajem Caleta vrlo dobro i znam koliko je čoveku teško zbog tragedije. On nije mogao da vidi dečaka koji se prema rečima očevidaca motao oko trafostanice i kontejnera i najednom izleteo na ulicu s biciklom - kaže Pendić i nastavlja da opisuje čoveka koji je sada u pritvoru.

- Cale je sada u zatvoru zbog greške nemarne majke koja nije držala dete za ruku i uvela ga sa sobom u poštu. U selu su deca iz tog dela gde je živelo stradalo dete prepuštena ulici i ona prave probleme vozačima, a posebno ljudima koji se bave transportom jer se penju na njihova vozila. S druge strane Cale je borac koji izdržava ćerku i sam se stara o njoj godinama otkad se razveo sa njenom majkom. Kao da je rođen ispod kamena pa se ceo život bori sa životom. Odrastao je samo sa majkom i rano je morao da postane odgovoran i ozbiljan - istakao je bivši poslodavac uz napomenu da je svom takođe nekadašnjem radniku Slobi Miloševiću sugerisao da bi trebalo da svedoči na suđenju komšiji Jociću.

Tragom priče stupili smo u kontakt i  sa Miloševićem koji je potvrdio navode bivšeg šefa. Tužan zbog tragedije, Milošević nam je ispričao da je dete stradalo na biciklu koji mu je on poklonio sa porodicom.

RepublikaFoto: Printscreen
Slobo Milošević

- Cale i ja smo radili u istoj firmi i znamo se dobro i iz sela, međutim ja sam još bolji prijatelj sa Bojanom, ocem stradalog Edina. Bojan je legenda i iskren čovek koji je siguran sam uveren da je njegova žena bila nemarna i da sada skupo plaćaju što nije čuvala mališane. Ja sam bio na putu kad se desila tragedija, a žena me pozvala da mi kaže da je dodatno tužna zbog svega jer smo mi Edinu poklonili taj bicikl koji je vozio tog dana, a koji je prethodno koristio naš sin. Cale bi izbegao da je mogao da udari dete koje je neretko bilo među dečurlijom koja su mi se pela na kamion ili kombi pre toga. Opominjao sam ih i žalio se njihovim roditeljima da je opasno to što rade i da mogu da stradaju. Baš zbog te dece izbegavam kraći put do svoje kuće i sada idem dužim putem samo da mi oni ne bi naskakali na kamion - rekao je Milošević. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Aleks

16.05.2021 14:52

Deca ne smeju sama da voze bicikle po kolovozu jer ne znaju saobraćajne propise.