Otkriveni detalji JEZIVE NAMEŠTALJKE: Ovako su Lazara Vukićevića namamili u kuću strave, pa ga živog kasapili!

Autor:

Hronika

12.05.2021

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Idem da overim debelog" – poslednje je što je Beograđanin Lazar Vukićević (31) rekao prijateljima prošlog oktobra kada je krenuo na sastanak u Ritopeku sa kog se nikada nije vratio. Kako "Blic" saznaje, Vukićević je u kuću strave u Ritopeku namamljen pozivom da dođe i ubije Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Starsport
Velja Nevolja

Brojni DNK tragovi Lazara Vukićevića pronađeni su u nedavno otkrivenoj tajnoj sobi u vikendici klana Velje Nevolje u Ritopeku. Prema tragovima u kući, koje pripadnici klana nisu uspeli da uklone i operu, zaključuje se da je Vukićević dugo i brutalno mučen, a potom tu i ubijen.

Kako se saznaje, Vukićević i Belivuk su imali i poslovni, ali i lični problem, te je upravo zbog toga iživljavanje nad Lazarom, prema do sada pronađenim dokazima, najduže trajalo.

Vukićević je takođe vodio poslove sa drogom, i jedno vreme je sarađivao sa Belivukom. Međutim, Vukićević je potom počeo da radi “na svoju ruku” i nekoliko puta nije poslao dogovorenu drogu Veljinom klanu. Zbog toga su ga pripadnici grupe više puta opominjali i upozoravali, međutim on je nastavio po starom i Belivuk, koji je u tom trenutku bio najmoćniji čovek srpskog podzemlja i nije mogao da podnese da mu neko prkosi, odlučio je da mu se za sve to osveti i skovao je jeziv plan.

Kako se saznaje, kobnog dana u oktobru 2020. godine Vukićević je dobio snimak na kom je Velja Nevolja vezan i pripadnici klana ga šutiraju. Potom je dobio i poruku u kojoj je pozvan da “dođe da ubije Velju”. Vukićević je tada rekao: “Idem da overim debelog” i uputio se ka Ritopeku. Nije ni slutio da je u pitanju jeziva nameštaljka i da više nikada neće izaći iz kuće strave.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Vikendica u Ritopeku

Po dobro poznatom receptu kada je ušao u kuću očekujući da vidi vezanog Belivuka, Vukićevića je sačekalo užasno iznenađenje.

Kako se saznaje iz izvora bliskog istrazi, Vukićević je mučen najduže i najbrutalnije od svih ostalih žrtava klana. Zamerio se lično Belivuku i zbog toga je satima ili danima mučen, delovi tela su mu odsecani i iživljavanje je trajalo sve dok nije umro. Nakon toga njegovo telo je raskomadano i, sudeći po pronađenim tragovima, samleveno u industrijskoj mašini za mlevenje mesa nađenoj u tajnoj sobi u Ritopeku.

Istražitelji sumnjaju da su ostaci njegovog tela bačeni u Dunav.

Ko je Lazar Vukićević?

Vukićević je poslednji put viđen 16. oktobra 2020. godine na Banovom Brdu. Njegova porodica je dva dana kasnije prijavila njegov nestanak i izrazila sumnju da je otet.

Vukićević je široj javnosti postao poznat prošle godine kada je ispod automobila njegovog oca, a koji on koristi, postavljena eksplozivna naprava. Do detonacije je došlo na Vračaru u trenutku kada u vozilu nije bilo nikoga, te srećom u eksploziji nije bilo povređenih. Pojedini izvori su kasnije tvrdili da je bomba aktivirana daljinski i da je motiv bila opomena mlađem Vukićeviću koji je u trenutku eksplozije izašao iz dvorišta na ulicu.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Lazar je poznat i po incidentu kada je ispred jednog beogradskog kluba na Terazijama u nogu upucao Nikolu Vavića (27), brata nekadašnjeg vođe Partizanove navijačke grupe Aleksandra Vavića. Do pucnjave je došlo nakon svađe u toaletu kluba, a četvorka koja se tada sukobila dobro se poznavala odranije, sa tribina.

Vukićević je odslužio zatvorsku kaznu za krivična dela koja su mu se stavljala na teret nakon ovog događaja, a na slobodu je pušten tri meseca pre eksplozije na Vračaru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading