SLUČAJ "LEČIĆ" JOŠ NA MRTVOJ TAČKI! Težak put pred Danijelom Štajnfeld!

Autor: Republika

Hronika

09.05.2021

11:21 >> 11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još se proveravaju nadovi glumice Danijele Štajnfeld i njenog kolege Branislava Lečića.

RepublikaFoto: printscreen

Kako je saopšteno iz Višeg javnog tužilaštva Lečić i dalje nije osumnjičeni, a Štajnfeld nema status ošetćenje.

Štajnfeld je krajem marta iznela optužbe za silovanje protiv Lečića, koje se navodno dogodilo 2012. godine.

Lečić je tim povodom dao izjavu u policiji u svojstvu građanina.

Za sada krivični postupak nije pokrenut i kako navode sagovornici Pinka o ovom slučaju više se sudilo i rešavalo u javnosti, nego što se bilo šta rešavalo u okviru državnih organa. Prema njihovim rečima, na tužilaštvu velika odgovornost i opreznost je za pohvalu.

Advokat Jovanka Zečević smatra da je teško tražiti materijalne dokaz, pa se proverevaju izjave Danijele i Lečića.

- Da li je to pozivanjem svedoka, ne znam. Prošlo je devet godina od navodnog događaja. To je ogroman vremeniski period, njihove izjave su verovatno bile kontradiktorne, imamo reč jednog protiv drugog...Bilo kakve materijalne tragove je teško tražiti posle toliko godina. To je situacija u kojoj imamo dvoje ljudi, teško je da postoji bilo kakav svedok. Verovatno će se raditi veštačenje - navela je Zečević.

Kako je dodala verovatni će se, ako već nije, raditi veštačenje Danijelinih navoda, njenog ponašanja posle navodnog događaja i eventualnih poslednica.

- Nije se odmaklo dalje od početka - rekla je Zečević i ukazala na veliki pritisak medija u kojima se više sudilo i rešavalo, nego što se bilo šta rešavalo u okviru državnih organa.

Advokat Nemanja Todorović ocenjuje da je postupak u ovakvim situacijama i okolnostima izuzetno težak.

- Lako je optužiti, ali dovesti do postupka, izvesti dokaze i doći do presude koja će opstati je dug i mukotrpan put i za dokazivanje i za postupanje - istakao je Todorović i ukazao da ima na stotine sličnih, ali anonimnih slučajeva.

Advokat Aleksandar Radivojević je naglasio da krivični postupak još nije pokrenut.

- Ovo je takozvani predkrivični postupak u kojem postoje nekakve indicije koje nisu dovele do sada ni do kakve sumnje. Krivični postupak će javno tužilaštvo kada odlučiti da postoji određeni stepen sumnje - precizirao je Radivojević.

On je naveo da mogu postojati materijalni dokazi, na primer na nekoj garderobi, ali da je nezahvalno spekulisati o tome.

- U Americi ste imali slučaj sa Bilom Klintonom i njegovom pripravnicom gde su na nekoj haljini sačuvani dokazi, koji su bili krucijalni da se nešto zaista dogodilo - podsetio je Radivojević.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojo

09.05.2021 12:49

Polupismeni javni tužioci. Vraćen im predmet jer nije kompletno uredan.