NOVOSADSKA POLICIJA PRIKUPILA NOVE DOKAZE PROTIV MAFIJE: Snajper desna ruka Darka Eleza!

Autor:

Hronika

29.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novosadska policija prikupila je neophodne podatke za hapšenje Slobodana Milutinovića Snajpera (35), desne ruke kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno iz Srbije izručen bosanskim vlastima. Snajpera čeka hapšenje čim pređe granicu, a na dušu mu se stavlja niz krivičnih dela - od ilegalnog napuštanja zemlje do zelenašenja, reketiranja i trgovine drogom.

RepublikaFoto: youtube.com/mariosekulic/printscreen
Darko Elez

Srpski telegraf saznaje da su otkrivene i veze ovog kriminalca s nekadašnjim vrhom novosadske policije, bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem i njegovim saradnicima, među kojima je i Slobodan Drmanac.

Novi podaci novosadske policije ukazuju da je Snajper bio glavni čovek Darka Eleza za sever Srbije. On mu je bio čovek od poverenja, kome je poveravao najvažnije kriminalne poslove.

Snajper je na Jahorini priveden 3. marta s vozačem G. N. zbog šverca oružja, ali su obojica sutradan pušteni na slobodu. Milutinović se vratio u Novi Sad i primirio se, ali kad je Darko Elez zbog najtežih krivičnih dela izručen BiH, shvatio je da se i njemu sprema hapšenje. Uspeo je tajnim kanalima da pobegne u inostranstvo.

RepublikaFoto: youtube.com/facebook.com
Slobodan Milutinović Snajper

Uprkos tome što su svi u Novom Sadu znali za kriminalno delovanje Snajpera, niko ga nije hapsio niti ozbiljno istraživao. Bilo je već tada očigledno da ima dobre veze sa šefovima policije.

Bivši načelnik Milorad Šušnjić je smenjen jer pravovremeno nije uhapšen Ivan Kontić posle monstruoznog batinanja mladića kome je onesvešćenom lomio ruke u centru Novog Sada, a povezuje se i s kriminalnim krugom Veljka Belivuka. Njemu se na dušu stavlja i sumnjivo ukidanje istrage posle tuče navijača Partizana u Kaću. Sada specijalizovane službe UKP istražuju i njegovu vezu sa Snajperom.

RepublikaFoto: starsport/printscreen

Mafijaška osovina Elez-Belivuk-Zvicer

Darko Elez (46), jedan od najopasnijih ljudi s prostora bivše Jugoslavije, povezivan sa serijom likvidacija, uhapšen je u decembru 2020. u jednoj firmi u Batajnici. Predao se bez otpora. Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu je u septembru 2011. potvrdio presudu Specijalnog suda u kojoj se konstatuje da je Elez 2009. u Beogradu i Bosni organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi bila petorica osuđenih s njim, kao i više osoba za koje se postupak vodi u BiH. Konstatuje se i da je grupa "u dužem vremenskom periodu imala za cilj vršenje teških krivičnih dela, šverc i prodaju droge i iznude". Početkom marta je izručen vlastima BiH, koje ga terete za nekoliko ubistava i trenutno je u pritvoru. Njega u policiji povezuju s klanom Veljka Belivuka i vođama crnogorskog "kavačkog klana" Radojem Zvicerom i Slobodanom Kašćelanom.

Bilo je nemoguće da se ne vide njegovi mnogobrojni siledžijski napadi i prebijanja ljudi. Njemu se pripisuje i naručivanje prebijanja Nikole Ćuluma na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu. On je udaran pesnicama, nogama i drvenim palicama, a među batinašima je bio i Uroš Vujović, sin fudbalskog sudije Maja Vujovića. Ćuluma su tukli sat vremena, skinuli mu farmerice i donji veš, pa su ga tako nagog udarali palicama. Kako bi ustajao, tako su ga ponovo udarali dok ne bi pao, uz reči da je cinkara i da namešta svoje navijače - navodi izvor Srpskog telegrafa iz policije.

Njegovo divljanje po sportskim borilištima dolazi pod lupu javnosti i posle završetka utakmice Ružomberok-Vojvodina u Slovačkoj, koju je domaćin dobio sa 2:0. Fudbaler Nikola Trujić medijima je ispričao tada da ga je u svlačionici napao Slobodan Milutinović, koji je s još desetak pristalica Vojvodine ušao u svlačionicu.

Nakon toga su počeli da na površinu isplivavaju opasniji poslovi s reketiranjem i drogom koje sada istražuje novosadska policija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading