HAOS U UŽICU: Sedmoro DECE u TEŠKOM STANJU završilo u bolnici, među njima i BEBE!

Autor: Republika

Hronika

27.04.2021

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Dečjem odeljenju Opšte bolnice Užice trenutno se na lečenju nalazi sedmoro mališana – polaznika jednog privatnog vrtića – koji imaju tegobe u vidu proliva, povraćanja, malaksalosti i povišene temperature.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Četvoro njih primljeno je na lečenje u nedelju, isto toliko juče, s tim što je jedno otpušteno na kućno lečenje. Uzrok njihovih zdravstvenih problema, rekla je dr Dara Božović, načelnica Dečjeg odeljenja, je crevna infekcija, a čime je izazvana znaće se kada budu završene sve analize.

- Sva deca su iz istog privatnog vrtića, uzrasta su od 13 meseci do tri godine, i primljena su sa težom kliničkom slikom, ali njihovo stanje je danas mnogo bolje, niko nije životno ugrožen. I prošle nedelje smo imali povećan broj pacijenata sa crevnim problemima, među kojima ima i dece koja ne idu u taj vrtić i koja su starija. Oporavak ide svojim tokom, deca se osećaju bolje, ali još uvek nisu za otpust – kaže dr Božović.

Svi mališani su testirani na kovid-19, s tim što su antigenski testovi bili negativni, a rezultati PCR-a se čekaju. Po rečima načelnice dečjeg odeljenja nešto od nalaza je stiglo, nešto se očekuje, a danas će biti urađena detekcija stolice na viruse.

Sanitarna i veterinarska inspekcija, kao i Zavod za javno zdravlje, juče su u obišli privatni vrtić i izvršili nadzor, a neki rezultati ove kontrole mogli bi biti poznati i danas.

U Predškolskoj ustanovi Užice kažu da nije prijavljeno da iko od 2.100 njihovih polaznika ima tegobe poput onih zbog kojih su hospitalizovana dece iz privatnog vrtića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading