CELO VRANJE GA OPLAKUJE! Sahranjen mladi padobranac Ognjen Trajković!

Autor: Republika

Hronika

23.04.2021

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz vojne počasti, desetar Ognjen Trajković (21) padobranac 63. padobranske brigade koji je nastradao u sredu prilikom izvođenja padobranskog skoka u Nišu, sahranjen je u danas u 15 časova na Šapranačkom groblju u Vranju.

RepublikaFoto: 63. Padobranska brigada

Ognjen je sahranjen u prisustvu  brojnih Vranjanaca, njegovih kolega iz 63. padobranske brigade iz Niša i pripadnika Generalštaba Vojske Srbije, porodice i prijatelja. Gradski većnik Dejan Ivanović, nekadašnji pripadnik iste jedinice u ime Grada, tragično nastradalom Vranjancu odao je počast i položio venac.

Posle vojnog roka, kada je završio obuku došao je i čekao da ga pozovu vojnik po ugovoru je bio, želeo je da se školuje dalje, navode njegovi prijatelji.

Drugovi koji su sa njim završili srednju školu napominju da je u trenutku kada se prijavio želeći da postane padobranac, među kandidatima koji su konkurisali jedino on primljen sa juga Srbije.

- Bio je vispren, sposoban,veliki drug pun razumevanja za svakoga - kažu prijatelji.

- Svi su ga znali u Vranju kao dobro, pošteno dete, kao Marininog sina, voleo je Vranje. Hoću moje dete kako sam ga ispratila tako i da sačekam ovde - potresne su reči majke Marine koja je bila posvećena svojoj deci.

Nastradali mladić joj je često govorio da će jednog dana biti ponosna na njega i njegove uspehe. Odmalena je želeo da postane padobranac.

Majka Marina je slomljena od bola, stariji brat i sestra neutešni.

- Ne znate kakvo je to dete bilo, bio je uporan govorio je "beretka" i samo "beretka". Završio je srednju školu kao odličan đak i želeo da se prijavi i postane padobranac. Majkino dete, mi smo ga podržavali. Neka mi ga Bog primi u nebesko carstvo. Starija ćerka i sin su neutešni - reči su majke tragično nastradalog Vranjanca.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading