DOKTOR NEĆE ODGOVARATI ZA SMRT MALE ANJE GRAHOVAC: Anesteziolog "Perfekte" oslobođen optužbi!

Autor:

Hronika

23.04.2021

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas anesteziologa Stanoja Glišića od optužbi da je odgovoran za smrt trogodišnje Anje Grahovac koja je preminula nakon operacije katarakte na klinici "Perfekta" u junu 2007. godine.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Anesteziolog "Perfekte" oslobođen optužbi za smrt Anje Grahovac

Nakon ponovljenog suđenja, po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, i imajući i vidu njegove naloge i uputstva, sud je zaključio da nema uzročno-posledične veze između postupanja Glišića i smrti devojčice, rekao je sudija obrazlažući presudu.

U obrazloženju presude sudija je ukazao da nije na nesumnjiv način utvđeno da je zbog propusta okrivljenog došlo po pogoršanja zdravstvenog stanja Anje Grahovac.

Podsetimo, Anja je operisana na klinici "Perfekta", koja je salu za operaciju iznajmila ordinaciji "Ilić". U ovom slučaju optuženi su i oftalmolog Božidar Ilić, vlasnik pomenute ordinacije, suvlasnik klinike "Perfekta" Dejan Milutinović i Milan Vasiljević, koji je bio optužen za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela. Sva trojica su zbog nedostatka dokaza oslobođena optužbi. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading