ALEKSIĆU PRODUŽEN PRITVOR! Učitelj glume iza rešetaka još 30 dana!

Autor: Republika

Hronika

22.04.2021

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu danas je, nakon podizanja optužnice, produžio pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću (68) za još 30 dana.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Mika Aleksić

Pritvor mu je po službenoj dužnosti produžilo krivično vanpretresno veće suda zbog opasnosti da će u kratkom roku ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Na ovu odluku suda Aleksić i njegov branila cimaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja.

Aleksić je u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine, a juče je Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv njega zbog opravdane sumnje da je silovao i polno uznemiravao ukupno sedam polaznica te škole.

- Optužnicom se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih - rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

O potvrdivanju podnete optužnice odlučivaće Viši sud u Beogradu, nakon što potvdi formalnu ispravnost optužnice i dobije odgovor Aleksićeve odbrane na optužnicu.

Tužilaštvo je inače, radi zaštite privatnosti učesnika u postupku, predložilo sudu da isključi javnost tokom trajanja glavnog pretresa (suđenja), o čemu će odluku takođe doneti sud.

Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica svoje škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih dela na štetu sedam od devet devojaka koje su ga projavile.

Tužilaštvo nije saopštilo zašto su prijave dve devojke otpale.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Osim Radulovićeve, identitet je otkrila i glumica Iva Ilinčić , dok su ostale devojske želele da ostanu anonimne.

Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile, da ih je Aleksić napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Veštačenja glumica su potvrdila verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao.

Žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i prihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihičke patnje visokog itenziteta".

Za krivično delo polno uznemiravanje zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ukoliko je učinjeno prema maloletnom licu, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

Za silovanje su, u zavisnosti od načina izvršenja, predviđene različite kazne, od najmanje dve do 10 godina, pet do 12 godina, a za silovanje maloletnica pet do 15 godina.

Radulović je Aleksića prva prijavila policiji u januaru, nakon čega je on uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a ubrzo su se i druge devojke osmelile da ga prijave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading