ONI SU ZAŠTITILI MARJANOVIĆE, POKUŠALI DA OMETU ISTRAGU, EVO I KAKO!

Autor: Republika

Hronika

22.11.2017

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kumovi porodice Marjanović Ivica Ajdarević i Vera Vukomanović dali su potpuno različite izjave o tome gde je pevačica Jelena Marjanović bila kobnog 2. aprila 2016, neposredno pre nego što je svirepo ubijena na nasipu u Borči! Ivica je tvrdio da ju je tog dana video u jutarnjim satima kako nosi hranu svojoj majci, dok je Vera izjavila da je Jelena u to vreme spavala, i to sve do popodnevnih sati!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Marjanovići

Iz ovih potpuno suprotnih izjava može se samo zaključiti da neko od njih dvoje laže u nameri da zaštiti članove porodice Marjanović od sumnje da su učestvovali u zločinu!

Ivica Ajdarević, Zoranov bliski prijatelj i kum, spornu izjavu je dao medijima samo dan nakon Jeleninog ubistva, 3. aprila 2016, piše Informer.rs.

- Zoran je pet godina stariji od Jelene. Bili su skladan par. Jelenu sam poslednji put video u subotu ujutru (2. aprila 2016, prim. aut.), kada je trebalo da ode kod majke Zorice Krsmanović da joj odnese hranu - kazao je tada Ivica.

Na drugoj strani, Vera Vukomanović, koja je praktično živela u kući Marjanovića, dala je potpuno suprotnu izjavu na saslušanju u tužilaštvu 23. oktobra ove godine. Ona je tada do detalja opisala kako je izgledao 2. april 2016. u toj kući.

- Došla sam tog jutra u kuću Marjanovića, oni su mi kao porodica. Zorica (Zoranova majka) bila je budna, svi ostali su spavali. Sećam se da smo ujutro probudile Uroša, Zoranovog sina iz prvog braka, jer je tog dana trebalo da polaže vožnju - pričala je Vera.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Kuma i advokat

U međuvremenu, rekla je, ustao je i Zoranov otac Vladimir, pa su zajedno pili kafu.

- Uroš se vratio u 13.10, a to znam jer sam slučajno pogledala na sat, bio je srećan jer je položio vožnju. Znam da je ušao u sobu kod oca Zorana i pokojne Jelene i da im je rekao da je položio. Tada su i oni ustali, pili smo kafu zajedno i sećam se da je Jelena rekla da dete treba počastiti za položenu vožnju - ispričala je Vera.

Prema njenim rečima, Jelena, Zoran i njihova ćerkica Jana (6) potom su se spremili i izašli da prošetaju, kao i da pevačica ide na trčanje.

- Kad su oni otišli, Zorica me je zamolila da joj skinem neki žulj na nozi, a pošto je to uglavnom radila Jeca, pozvala sam je da je pitam gde stoji nožić. Sada znam da smo taj razgovor vodile u 16.42. Bila je zadihana, razgovor je kratko trajao, rekla mi je da trči i zamolila me je da završim ručak koji je ona prethodno stavila da se kuva - ispričala je kuma.

Ona je, po svemu sudeći, među poslednjima razgovarala sa Jelenom jer u krivičnoj prijavi protiv Zorana stoji da je njegova supruga ubijena između 16.49 i 17.30.

Foto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam
Jelena Marjanović

Ovo, inače, nije jedina sporna stvar u istrazi ubistva jer su očevici i svedoci davali potpuno različite izjave i o tome kad je Jelena nestala na nasipu, čak i ko je tamo tačno bio u vreme zločina!

Zoran je, naime, policajcima kazao da je Jelena pre 16 sati otišla da trči nasipom i da je više nije video, a da je on ostao na početku nasipa sa Janom. Već u 16 sati se zabrinuo što Jelene nema, ali onda veoma čudi Verina izjava da je u 16.42 pričala sa Jelenom jer ju je u to vreme Zoran navodno skoro sat vremena tražio po nasipu?!?

Sporno je takođe vreme kada se, sada pokojna, Jelenina majka Zorica Krsmanović poslednji put čula sa ćerkom. Zorica je dan nakon zločina u suzama ispričala novinarima da se sa Jelenom poslednji put čula u 15.30. Ćerka joj je rekla da trči i da će doći kasnije kod nje. Na drugoj strani, u krivičnoj prijavi protiv Zorana stoji da je veštačenjem Jeleninog telefona utvrđeno da se Jelena čula sa majkom u 16.47, samo nekoliko minuta pre nego što će biti ubijena!

Kad bismo sve ove izjave uzeli u obzir, ispada da je Jelena satima trčala po nasipu, koji je dugačak oko kilometar i po, a koji bi laganim trkom mogla da pređe za dvadesetak minuta u oba pravca?!

Na sve to, svedok Radosava Marinković, koja je u blizini čuvala koze, rekla je u tužilaštvu da je na početku nasipa u to vreme videla devojčicu i starijeg čoveka, koji neodoljivo podseća na Zoranovog oca Vladimira. Postavlja se onda pitanje gde je u to vreme bio Zoran.

Zoran je 15. septembra uhapšen kao glavnoosumnjičeni za Jelenino ubistvo i otad se nalazi u pritvoru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading