AKO VIDITE OVOG MUŠKARCA, ODMAH ZOVITE POLICIJU! Za njegovu glavu nudi se novčana nagrada!

Autor: Republika

Hronika

22.11.2017

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske objavilo je u sredu na svojim internet stranicama da je hrvatska policija osigurala novčana sredstva u iznosu od 5.000 evra za informaciju koja može dovesti do lociranja i hapšenja Darjana Ješovnika, koji se nalazi na listi najtraženijih begunaca u Evropi, prenosi Jutarnji.hr.

Foto: printscreen/Europol
Darjan Ješovnik, najtraženiji begunac

Darjan Ješovnik (31) optužen je u slučaju krijumčarenja 338 kilograma kokaina koje se povezivalo sa Darkom Šarićem. Iako se radi o slovenačkom državljaninu rođenom u crnogorskim Pljevljima, rodnom mestu Darka Šarića, na poternici se našao kao jedan od osumnjičenih u verovatno najvećoj međunarodnoj operaciji suzbijanja trgovine kokainom u Evropi, operaciji "Balkanski ratnik", usmerenoj upravo protiv Šarića i njegove grupe.

MUP piše da RH traži Ješovnika zbog teškog krivičnog dela, a novčana sredstva u iznosu od 5.000 evra biće isplaćena onome ko da informacije koje mogu da dovedu do njegovog lociranja i hapšenja.

Ješovnik se nalazi u bekstvu od 2011. godine, a sumnjiči se da je bio deo kriminalne grupe čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Španiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Holandiji. Većina članova kriminalne grupe uhapšena je u ranijim akcijama policije na području Španije, Hrvatske i Srbije.

- Pozivamo građane ukoliko imaju bilo kakvu informaciju da nam dojave putem profila traženog begunca. Svaka dojava je anonimna i dragocena. Ukoliko dođe do hapšanja begunca, iznos novčane nagrade biće isplaćen direktno onome ko da informaciju, u skladu sa važećim pravnim propisima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske - stoji na stranicama MUP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading