Horor u Boru! RADNIK PAO SA ŠEST METARA VISINE PRAVO NA BETON!

Autor: Republika

Hronika

13.04.2021

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnik V.D. (35), radnik kompanije "Srbija Ziđin Koper" teško je povređen prilikom pada sa platforme visoke šest metara.

RepublikaFoto: Telegraf/NebojšaMandić
Foto: Ilustracija

Radnik V.D. (35), radnik kompanije "Srbija Ziđin Koper" teško je povređen prilikom pada sa platforme visoke šest metara. Kako se saznaje, V.D. inače bravar u mašinskoj službi održavanja u borskoj flotaciji zajedno sa kolegama radio je na sanaciji gazišta.

Kako se saznaje u jednom trenutku mladić je propao kroz limeno gazište koje je zbog dotrajalosti u tom trenutku menjao zajedno sa još nekim kolegama iz službe. Nije bio vezan i pao je direktno na beton, prenosi Informer.

- Radi se o teškim telesnim povredama opasnim po život. Pacijent je u trenutku prijema bio svestan i komunikativan i u dogovoru sa hirurgom transportovan je u Urgentni centar u Beograd sa povredama grudnog koša, pluća, rebara i butne kosti - kaže dr Goran Joksimović, direktor borske Opšte bolnice.

Višestruke povrede kičme

Kako mediji nezvanično saznaju ovom mladiću su konstatovane višestruke povrede kičme i drugih organa zbog kojih u ponedeljak nije mogao odmah da bude operisan. Hospitalizovan je na odeljenju ortopedije Kliničkog centra i očekuje ga operacija kičme.

V.D. u kompaniji "Srbija Ziđin Koper" radi već dve godine. Prilikom sanacije gazišta nije bio vezan, a šlem mu je, kažu kolege, prilikom pada pao sa glave.

Na lice mesta, u petak uveče, izašla je i policija, kao i osnovni javni tužilac. Naložen je i uviđaj koji bi trebalo da utvrdi ima li u ovom slučaju elemenata krivičnog dela.

Očekuje se da i nadležna rudarska inspekcija utvrdi ima li propusta nad sprovođenjem mera zaštite i zdravlja na radu kao i da utvrdi šta je uzrok pada ovog mladića. U kompaniji "Srbija Ziđin Koper" se nisu oglasili povodom ovog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading