OVO SU NOVI DETALJI SLUČAJA "LEČIĆ-ŠTAJNFELD": Glumac još nije osumnjičen, evo na čemu se trenutno radi!

Autor: Republika

Hronika

12.04.2021

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj tvrdnji glumice Danijele Štajnfeld da ju je 2012. godine silovao stariji kolega poznati glumac Branislav Lečić i dalje je u predistražnoj fazi, bez krivične prijave.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/N1 youtube.com/printscreen/Hold Me Right Film, Tanjug/ZoranŽestić
Branislav Lečić i Danijela Štajnfeld

- Još uvek su u toku provere navoda Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića - rekla je Tanjugu danas portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević.

Oni su u martu ispitani u policiji povodom tvrdnji glumice da ju je Lečić silovao 2012. godine, a sada su u toku provere tvrdnji koje su tada izneli.

To znači da je i dalje u toku predistražni postupak i da Lečić i dalje nije osumnjičeni, kao što ni Štanjfeldova i dalje nema status oštećene.

Lečić je dao je izjavu u policiji 26. marta u svojstvu građanina, kada je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld, a iste večeri je na društvenim mrežama objavio i da je "prošao poligraf", iako to za istragu nema veliki značaj, jer poligraf nije dokazno sredstvo.

Nakon toga usledilo je zatišje u ovom slučaju, sve dok krajem prošle sedmice "Nedeljnik" nije objavio ispovest nekadašnje glumice Merime Isaković u kojoj je iznela tvrdnje da je Lečić 1978. godine seksualno uznemiravao, u vreme kada su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Ova ispovest Isakovićke, koja se u međuvremenu odselila u Australiju i radi kao psihijatar, izazvala je veliku pažnju javnosti, jer bi, ukoliko dođe do postupka, mogla da posluži kao svedočenje u prilog tvrdnjama Štajnfeldove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Rade

13.04.2021 11:44

U medjuvremenu utiče na kolege i koleginice da ga hvale u novinama.

Odgovori 11 0
Majstor

13.04.2021 12:26

Uticao na Suzanu Mančić da ga hvali da on nije silovatelj, da mu se ona nudila a da on nije hteo da spava sa njom.

Odgovori 12 0
Janko

14.04.2021 08:48

Možda utiče i na svedoke i na druge silovane devojke da se ne prijavljuju u tužilaštvo.