Istraga novog mafijaškog obračuna zbog narkotika: "KAVČANI" IZREŠETALI ALBANSKOG KUMA!

Autor:

Hronika

12.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija još traga za napadačima koji su u Skadru ubili vođu lokalne mafije Bardoka Planaja, poznatog i pod nadimkom Kum. Na njegov rover su ispaljena 132 metka.

RepublikaFoto: printscreen/youtube.com
Bardok Planaj

Pre pucnjave Planaja su pratila dvojica napadača, koji su ga sustigli nekih 150 metara od kuće u kojoj je živeo. Oružje iz kojeg su pucali pronađeno je u automobilu zapaljenom na prilazima Skadru. Albanski mediji citiraju dobro obaveštene izvore iz policije koji, kao moguće ubice, navode plaćene ubice "kavačkog klana".

Planaj je bio glavni osumnjičeni u nekoliko mafijaških istraga, uključujući šverc droge, pranje novca, a pred poterom italijanske policije njegovi ljudi su 2014. u more bacili 210 kilograma droge.

U sličnoj akciji italijanske policije, klan na čijem je čelu bio Planaj ostao je bez oko 600 kilograma marihuane, takođe bačene u more.

Planaj je na misteriozan način uspeo da izbegne hapšenje pre četiri godine pošto se sakrio u automobilu jednog poslanika u albanskom parlamentu.

Način likvidacije, praćenje žrtve, spaljivanje automobila posle zločina i blizina granice sa Crnom Gorom, navelo je tamošnju policiju da istragu usmeri ka trenutno najjačem balkanskom klanu specijalizovanom za trgovinu drogom.

Na opasnost od "kavačkog klana" više puta je upozoravao i srpski ministar policije Aleksandar Vulin.

- Potpuno smo svesni da se "kavački klan" neće odreći Srbije kao tržišta narkotika, ali ni kontrole nad putevima droge za zapadnu Evropu. Vođe "kavačkog klana" su slobodne, nalaze se u zapadnoj Evropi i Crnoj Gori. Intenzivno rade na obnavljanju mreže - rekao je Vulin.

U toj mreži koja kontroliše, kao što se sada vidi, i albansko narko-tržište nalaze se i srpski kriminalci. Naša policija traži izručenje Lazara Ilića i Strahinje Savića, koji su uhapšeni u Crnoj Gori zbog planirane likvidacije "škaljarca" Marka Ljubiše Kana, a trojica "kavčana" pobegla su u Srbiju pošto je propao plan za likvidaciju trojice glavnih "škaljaraca" u Podgorici. Svi su oni, kako pretpostavlja srpska policija, u vezi sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, uhapšenim u februaru u velikoj akciji MUP i BIA. Belivuk je šef srpskog dela "kavačkog klana", koji vode Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan.

Uprkos hapšenjima u Srbiji i Crnoj Gori, "kavački klan" je i dalje aktivan. Trenutno u Crnoj Gori borave Zvicer i Kašćelan, šefovi "kavčana", kao i Jovan Vukotić, vođa "škaljaraca". Tamošnja policija, osim sitnijih prekršaja, nema dokaze protiv njih.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/youtube.com/Vijesti Online

"ŠKALJARCIMA" DELJENI MAKEDONSKI PASOŠI

Jovan Vukotić, navodni šef "škaljarskog klana", jedan je od dvojice velikih balkanskih narko-bosova koji su makedonske pasoše dobili od Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštio je VMRO-DPMNE, prenose makedonski mediji.

Ova partija optužuje makedonsku vlast da je delila pasoše sumnjivim licima, među kojima je i Vukotić, koji je dokumente dobio u ime Georgija Andonova.

VMRO-DPMNE objavio je mafijašku aferu, prema kojoj je Ministarstvo unutrašnjih poslova, uz znanje premijera, izdavalo pasoše sumnjivim likovima iz balkanskog podzemlja.

Druga osoba je Sedat Peker, turski državljanin koji je nedavno proteran iz Makedonije, a prethodno se slikao s visokim državnim zvaničnicima. Peker, koga takođe krivično goni Turska, bio je u Makedoniji sa Jadinom Amedovskim.

Tim povodom, uhapšeno je devetoro policijskih službenika, koji se sumnjiče da su falsifikovali identitete osoba kojima su potom izdavali lažne pasoše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading