Godišnjica najvećeg pokolja u Srbiji: MONSTRUM JE UBIO 13 LJUDI U SELU, A VELIKU IVANČU ZAUVEK ZAVIO U CRNO!

Autor: Republika

Hronika

09.04.2021

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljoprivrednik Ljubiša Bogdanović (60) pre tačno osam godina u Velikoj Ivanči kod Beograda počinio je najveći masakr u istoriji Srbije ubivši 13 rođaka i komšija, među kojima i dvogodišnjeg Davida, a na kraju je presudio i sebi!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Groblje u Velikoj Ivanči

U ovom zaseoku ostalo je samo nekoliko meštana, koji danas žive mirno i povučeno, a Bogdanović je tada zauvek "stavio katanac" na pet kuća.

Podsetimo, najmasovnije ubistvo u Srbiji dogodilo se u zoru, kad je Ljubiša Bogdanović hicima iz pištolja u svojoj kući ubio sina Branka (42) i majku Dobrilu (83), dok je suprugu Javorku (67) ranio. Potom je krenuo po komšijskim kućama. U kući Despotovića, koji su mu bili prve komšije i sa kojima se redovno družio, hladnokrvno je ubio Mikaila (67) i Milenu (61), njihovog sina Gorana (24), snaju Jovanu (21) i unuka Davida (2).

- Dečaka je izrešetao u majčinom naručju, tri metka je ispalio u njega. Kuću im je zatvorio - rekla je ranije za Kurir meštanka.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Bogdanović je likvidirao i Draganu Stekić (50), te njenu svekrvu Danicu (78), supružnike Velimira (68) i Olgu (69) Mijailović i Ljubinku Ješić (64) i njenog sina Miloša (48).

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Motiv ovog velikog zločina nikad nije otkriven.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading