POVREĐEN MORNAR! Prepolovila se pa potonula barža kod Smedereva!

Autor: Republika

Hronika

08.04.2021

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U blizini ušća Velike Morave u Dunav kod Smedereva potonula je barža prilikom utovara na plovnom bageru, a prilikom havarije povređen je mornar koji je hospitalizovan, saopštilo je Udruženje profesionalnih lađara Srbije.

RepublikaFoto: printskrin/youtube

Potonula barža i plovni bager su vlasništvo kompanije "DMB Shipping DOO" iz Rume, objavila je večeras Radio-televizija Srbije (RTS).

- Za plovni bager je do sada podneto nekoliko predstavki nadležnoj inspekciji plovidbe, ali nažalost bez ikakvih promena po prijavama - navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da bager već više od godinu dana nije propisno obeležen i da se "ime na oplati se ne podudara sa imenom na transponderu, a broj i kvalifikacija posade je vrlo upitna i ne postoji istaknuta zastava Srbije".

Udruženje profesionalnih lađara Srbije napomenulo je da tehnički ispravan objekat ne može da se prelomi niti da potone, "što bi pod lupu trebalo da stavi sam Sistem pregleda i nadzora brodova kao i rad Uprave za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu".

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading