OTET ŠEF NOĆNIH KLUBOVA: Policija mesec dana traga za Kragujevčaninom!

Autor:

Hronika

08.04.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestanak Božidara Bože Božovića (33), šefa obezbeđenja najpoznatijih noćnih lokala u Kragujevcu, vodi se kao otmica, potvrđeno Srpskom telegrafu u Višem javnom tužilaštvu.

Božidar privođen zbog mučenja boksera (na slici) i dvojice žandarma

Božidar Boža Božović (33), šef obezbeđenja najpoznatijih noćnih lokala u Kragujevcu, jeste otet. To je posle višenedeljnih nagađanja u gradu Srpskom telegrafu potvrdio viši javni tužilac Dejan Veljković, koji je naveo da je slučaj 11. marta nadležnim organima prijavio Božovićev brat Marko i da se od tada ovaj slučaj vodi kao otmica.

O ovome se i dalje ćuti u Kragujevcu. Prijatelji i poznanici braće Božović rekli su nam da Marko ne želi da razgovara s novinarima, dok se u lokalnim medijima raspredaju priče o mutnim poslovima njihove ekipe volpeovaca, nazvanim tako po noćnom klubu u kome rade. Kragujevčani to ćutanje objašnjavaju strahom i nemoći pred ekipom koju, kako kažu, štite njihovi ljudi u policiji i sudu.

Braća Božović privođena su zbog sumnje da su 3. novembra 2018. sa još osmoricom muškaraca u klubu u centru grada fizički napali više osoba, među kojima i boksera Jovicu Lešnjaka i dvojicu pripadnika Žandarmerije van dužnosti. Božoviće je prepoznao jedan od policajaca.

Sklonište u štek-stanu

Neki od Kragujevčana misle i da se Božidar sklonio u neki štek-stan, bežeći od "neke jače ekipe" ili istrage.

Nezvanično saznajemo da policija proverava, između ostalog, i da li Božovićev nestanak ima veze s mafijaškom grupom Veljka Belivuka.

- U policiji su to prvo povezivali sa hapšenjem Belivukove grupe, pa se verovalo da je na nekoj od štek-lokacija, dok se ne vidi u kojim sve pravcima istraga iz Beograda vodi. To se još proverava - ispričao je dobro obavešteni izvor.

Obračuni u podzemlju

Lešnjaku, navodno bliskom suparničkom krimi-klanu, tada su nakon zverskog batinanja polomljenim flašama i nožem isečeni nervi i tetive. Kao što obično biva u krimi-obračunima, bokser se ničega nije sećao pred policijom.

- Ne sećam se kako je došlo do tuče niti ko se iživljavao nada mnom - rekao je tada policiji Jovica Lešnjak.

RepublikaFoto: Printscreen
SUMNJIV POŽAR: U klubu ne komentarišu nestanak Božidara

Božidar Božović, D. T. (39) i R. P. (35) iz Kragujevca, kao i N. K. (30) iz okoline Knića, uhapšeni su u maju 2018. zbog sumnje da su pokušali da otmu automobil audi A4 od jednog mladića (28). Agonija oštećenog mladića je trajala oko četiri meseca, koliko su ga četvorica uhapšenih ubeđivala da im prepiše auto, uz pretnje oružjem i batine.

- Policija je ovu četvorku uhapsila u Kragujevcu, neposredno nakon što su pokušali da kod notara izvrše prenos vlasništva vozila. Određeno im je zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu za pokušaj iznude biti privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Aranđelovcu - rečeno je tada iz policije.

Izbegao rafal iz džipa

Krajem 2019. Božidar Božović bio je meta pucača iz džipa koji je navodno hteo da ga likvidira iz osvete za ubistvo kik-boksera Radoša Joksimovića. Policija je ubrzo pronašla džip iz koga je pucano na njega. Kasnije je utvrđeno da je kik-boksera Joksimovića ubio Aleksa M. (21) u poznatom kragujevačkom restoranu.

Advokat iznenađen

Još, međutim, nema zvaničnog odgovora na pitanje ko je zapalio svlačionice na stadionu FK Sušica.

- Njihova ekipa je bacila eksploziv na svlačionicu i zapalili su još neke objekte, pa se požar proširio i na kuću našeg komšije. Na sreću, nije bila prevelika šteta jer je požar brzo ugašen. Pre dve godine su komšiju pitali da im proda kuću, ali on nije pristao. Verujem da su hteli njegov plac da pripoje klubu. Hteli su za samo 20.000 evra da kupe fudbalski teren, obližnji hotel i pomoćne objekte - ispričao je upućeni Kragujevčanin.

U ovom klubu ne žele da objasne da li je Božidar umešan u njihov rad, osim da se "povukao u decembru" i da "nije funkcioner ni finansijer".

Advokat Duško Vilotijević, koga su iznenadila naša pitanja, tvrdi da mu nije poznato da je Božidar otet i da je uopšte nestao iz grada.

- Mog klijenta Božidara viđam jednom u dva meseca, kada imamo suđenje, a međuvremenu se ne čujemo. Video sam se s njegovim bratom pre dve nedelje i rekao mi je da je Božidar bolestan. Besmislene su priče o otmici, sud bi imao informacije o tome. Mnogi mediji pišu neistine o mom branjeniku, a on nikada nije osuđivan - ispričao je advokat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading