(VIDEO) IZBEGNUTA TRAGEDIJA NA UŠĆU VELIKE MORAVE U DUNAV: Čovek umalo nije poginuo na zarđaloj barži Borovice!

Autor:

Hronika

08.04.2021

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo pukom srećom danas je izbegnuta tragedija kada se barža u blizini ušća Velike Morave u Dunav, kod Smedereva, bukvalno prepolovila i potonula.

RepublikaFoto: Republika

Kako se saznaje, barža, kao i bager koji je vršio utovar, u vlasništvu su kompanije "DMB Šiping" iz Rume, koja je povezana sa kontroverznim biznismenom Dušanom Borovicom i registrovana je na istoj adresi, kao i propale Borovičine firme.

Udruženje profesionalnih lađara Srbije je tim povodom saopštilo da je na plovni bager BP-7 Beli dosad podnošeno nekoliko predstavki nadležnoj inspekciji plovidbe, ali bez ikakvog uspeha, a prijave su ostale mrtvo slovo na papiru.

- Napominjemo da tehnički ispravan objekat ne može da se prelomi niti da potone, što bi pod lupu trebalo da stavi sistem pregleda i nadzora brodova, kao i rad Uprave za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu. Bager već više od godinu dana nije propisno obeležen, ime na oplati se ne podudara sa imenom na transponderu, a upitni su i broj i kvalifikacija posade - rekao je Branislav Vajda iz ovog udruženja.

Na snimku do kog je došao Srpski telegraf vidi se dramatičan trenutak kada barža pod teretom robe puca napola, a radnik koji radi na utovaru beži glavom bez obzira i skače na platformu bagera da bi se spasao.

- Očigledno je da ova firma kupuje polovna i zarđala plovila koja ne zadovoljavaju nijedan kriterijum - rečeno je nezvanično našem listu.

Srpski telegraf je pokušao da dobije odgovor od firme "DNB Šiping" zbog čega se incident dogodio i zašto ova kompanija kupuje plovila opasna po život, ali do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ladjar

08.04.2021 16:19

Taj čovek tako funkcioniše godinama, decenijama, i niko se ne brine!!! Treba neko da strada?