JEZA U KOSTIMA: Niko i dalje ne zna šta se dogodilo sa našim sportistom na Malti!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

21.11.2017

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detalji smrti mladog igrača američkog fudbala Nikole Stojanovića (29), Srbina koji se utopio na Malti, još su misterija. Njegov otac već nekoliko dana nalazi se u ovoj državi i čeka da preuzme sinovljevo telo kako bi mogao da ga sahrani u Srbiji.

Foto: facebook.com/Nikola Stojanović
Tekst potpisa

Stojanović se, kako pišu lokalni mediji, udavio prošlog utorka kada je pokušao da se popne na jedan čamac u marini. On je samo sat vremena pre tragedije viđen u istoj marini, ali u pratnji policije.

Lokalni mediji prenose da se pretpostavlja da je mladić bio pod dejstvom alkohola.

- Malo pre sam se čuo sa Nikolinim ocem i stricem. Otac mu je i dalje na Malti, čeka telo. Ceo taj proces sa malteškom policijom sada već dugo traje, prošlo je već nedelju dana - kaže izvor "Blica" blizak porodici.

Kako kaže, on se nada da će se ovaj proces završiti za nekoliko dana kako bi Stojanovićevi roditelji mogli svog sina da sahrane u Srbiji.

Kako je tačno došlo do užasne tragedije za sada nije poznato. Nikola je na svom fejsbuk profilu redovno postavljao fotografije sa Malte i to baš marine u kojoj je njegovo telo pronađeno.

On je na svom profilu često pisao da je pogled na more upravo njegov pogled "iz kancelarije" u ovoj državi.

"Dok Plavi Zmajevi lete i Nikola će večno leteti sa nama"

Od Stojanovića, "Kiselog", kako su ga zvali, na svom sajtu oprostio se i beogradski klub američkog fudbala "Blue Dragons".

- Nikola je svim svojim srcem živeo za fudbal, zajedno sa nama, rame uz rame, branio je jarde na poziciji defanzivnog beka. Voleo je ovaj sport kako na terenu tako i van njega. Posvećen pisanju zalagao se da prenese svu svoju ljubav prema fudbalu kroz našu stranicu koju je vodio, i na kojoj je pisao. Danas, na našu ogromnu žalost mi pišemo umesto njega koji će večno da živi u srcima Plavih Zmajeva - piše u saopštenju ovog kluba.

Nikola Stojanović igrao je za "Blue Dragonse" od 2006. do 2008. godine. Zatim je 2009. bio deo Vrbas Hunters, a svoju karijeru od 2010. do 2013. godine nastavlja da gradi u timu Gorštaka (današnji Pirati).

On se 2017. godine vratio u "Blue Dragons", gde je u specijalnom timu odigrao svoju poslednju sezonu. Zatim je, svoju ljubav prema fudbalu preneo i na Maltu gde se, kako piše u saopštenju "Blue Dragons" sa velikim entuzijazmom zalagao za fudbal, i bio deo njihovog fleg tima.

- Ništa ne može zameniti prazninu koju je Kiseli ostavio onog dana kada nas je napustio. Napustio nas je prepoznatljiv osmeh u timu, koji je uvek bio spreman da uveseli pomogne i učini sve da tim napreduje. Kako na terenu, tako i van njega borio se da uzdigne naš tim. Od tog kobnog dana, danas i svaki naredni, sve dok Plavi Zmajevi lete i Nikola će večno leteti sa nama - piše u saopštenju ovog kluba.

Žaljenje je izrazio i trener "Blue Dragonsa" Džejms Fajed.

- Kiseli je bio poseban mladić i na terenu i van njega. Veoma su me potresle ove tragiče vesti. Otišao je prerano. Jedan od najboljihigrača u Evropi na svojoj poziciji. Voleo je sport, voleo je da igra i piše i uopšte da bude deo svega toga. Zaista će nam nedostajati - rekao je Džejms Fajed, kako je preneo američki sajt posvećen ovom sportu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading