OTKRIVAMO KAKO JE UHAPŠEN BOMBAŠ U NOVOM SADU: Ceo grad bio pod policijskom opsadom, proveravali sva sumnjiva lica!

Autor: Republika

Hronika

06.04.2021

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako saznajemo, nakon konstantnog patroliranja i skeniranja svih koji u grad ulaze, policija u Novom Sadu je operativnim radom saznala da se Đorđe M. nalazi u gradu i da planira postavljanje bombe, pa je ubrzo i uhapšen.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ/printscreen
Dalibor Bogdanović Boća

Neposredno pre hapšenja, proveravani su i sumnjivi automobili u Novom Sadu

Na meti napada, kako su preneli mediji, je bio Dalibor Boća Bogdanović, bivši policajac koji je i ranije bio meta ubica, a upravo je i penzionisan zbog sumnje da je sarađivao sa pojedinim kriminalnim klanovima i sam bio uključen u kriminalne aktivnosti.

Podsetimo, Dalibor Bogdanović (42) zvani Boća teško je ranjen u maju 2019. godine u eksploziji džipa u Novom Sadu. On je tada tvrdio da ne zna ko stoji iza pokušaja njegovog ubistva, niti da je primetio da ga neko prati pre napada.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Naime, on je u eksploziji teško ranjen, zbog čega mu je amputirana leva noga.

- Eksplozivna naprava bila je postavljena ispod sedišta njegovog džipa, i daljinski je aktivirana u momentu kada se isparkiravao sa parkinga u Ulici Ilije Birčanina, gde inače živi. Bombaš je po svemu sudeći nadgledao njegov džip i čekao momenat da Dalibor uđe u kola i aktivira eksploziv - rekao je tada sagovornik povezan sa istragom.

I pre toga, Bogdanović je bio ranjen u ruku i stomak ispred jednog lokala u centru Novog Sada. Ne njega je pucao Jovan Kecman, vođa navijača "Korida", sa kojim se posvađao u lokalu i to zbog muzike. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading