VOĐA ALKATRAZA SE NAGODIO SA TUŽILAŠTVOM! Šobiću robija za pronađeni arsenal oružja i municije! EVO KOLIKO ĆE I "LEŽATI" U ZATVORU!

Autor: Republika

Hronika

05.04.2021

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa navijačke grupe "Alkatraz" Damjan Šobić (38), koji je uhapšen 25. februara 2021. godine pošto mu je u stanu pronađen arsenal oružja i municije, priznao je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu krivično delo za koje se tereti i osuđen je na godinu i pet meseci zatvora.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Damjan Šobić

Šobiću je prilikom pretresa stana u kome je boravio prilikom hapšenja pronađen pištolj "STEYER M9" brušenog serijskog broja i 13 komada metaka, i to skriveni u komodi koja ima duplo dno.

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 05.04.2021. godine zaključilo Sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljanog D. Š. zbog izvršenja krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava iz čl. 348 st. 1 KZ.

Okrivljeni Šobić je prilikom saslušanja izjavio da nije sposoban da iznese svoju odbranu jer se ne oseća dobro, nakon čega je na predlog tužilaštva Prvi osnovni sud u Beogradu okrivljenom najpre odredio pritvor u trajanju od 30 dana, a potom mu je pritvor produžen za još 30 dana.

U dokaznom postupku tužilaštvo je naredilo pregled i balističko veštačenje predmeta koji su pronađeni, kojim je utvrđeno da je pištolj funkcionalno ispravan i da metci predstavljaju municiju za vatreno oružje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading