SKADOLOZNA PRESUDA SUDIJE I TUŽIOCA U NOVOM PAZARU! Kurtović oslobođen optužbe za nelegalno posedovanje pištolja i municije

Autor: Republika

Hronika

31.03.2021

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija Višeg suda u Novom Pazaru Vesna Luković donela je oslobađajuću presudu Aldinu Kurtoviću, lideru liste "Bez diskriminacije" u lokalnom sjeničkom parlamentu, koja je član vladajuće koalicije u ovom gradu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Aldin Kurtović

Aldin Kurtović je inače brat Rejhana Kurtovića, predsednika Skupštine opštine Sjenica. On je bio osuđen na kaznu zatvora od šest meseci, koju je trebalo da odluži kod kuće, uz primenu mere elektronskog nadzora.

Naime, kod Aldina su pripadnici PU Novi Pazar 2. oktobra 2020. godine prilikom kontrole "BMW", registracionih oznaka SJ 018 MK pronašli pištolj marke "Stejer M9-A1" sa okvirom i 13 komada municije, koje je držao bez odobrenja nadležnog organa.

Protiv njega je vođen krivični postupak zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozovnih materija iz člana 348 stav 4, a koji je okončan 26. marta ove godine. 

Sa odlukom sudije složio se i zamenik VJT u Novom Pazaru Radisav Filimonović. 

Inače, Aldin Kurtović je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela, uključujući i delo za koje osuđen, što dovodi u sumnju nepristrasnost tužioca i sudije u pogledu izricanja kazne, a imaući u vidu da se radi o licu sa snažnim vezama u oblasti pravosuđa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading