TELEFON KLJUČNI ZORANOV DOKAZ! Marjanović nije silazio s nasipa, advokati očekuju PAD OPTUŽNICE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno nam je stigao dokaz telefonske kompanije u kojem stoji da Zoran nije isključio telefon u vreme ubistva njegove supruge Jelene, kaže za naš list Marjanovićev advokat Stefan Jokić. On ističe da će ovim nalazom biti srušene tvrdnje sudskog veštaka za telekomunikacije Dragomira Vasiljevića, koji je u svom izveštaju u novembru naveo da je Zoranov uređaj kobnog 2. aprila 2016. bio nedostupan od 16.38 do 17.04, odnosno u kritično vreme kada se desilo ubistvo ove pevačice, za koju je optužen njen suprug.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mesto gde je ubijena Jelena Marjanović

Jedan od četvorice Zoranovih advokata objasnio nam je da je državna telefonska kompanija utvrdila da je Marjanovićev telefon u vreme zločina bio u fazi mirovanja i da će tako biti osporena i navodna tvrdnja tužilaštva prema kojoj je okrivljeni isključio telefon da ne bi bio lociran kod kanala u Borči, gde je ubijena pevačica.

- Taj izveštaj govori da veštak veze nema. Dopisom ove kompanije je rečeno da bi se isključenje telefona registrovalo na mreži i da je to totalno suprotno tezi samoga veštaka. I ponovno uključivanje aparata bi se ponovo registrovalo, a Vasiljević je i za to rekao suprotno. Oni su utvrdili da je telefon bio u procesu mirovanja i poklapa se s tezom naše odbrane koja govori da on u to doba nije silazio s nasipa na kritično mesto blizu kanala - ističe advokat Stefan Jokić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Advokat Stefan Jokić

On kaže da će na sledećem ročištu 8. aprila biti vremena samo za ispitivanje stručnog savetnika odbrane Saše Savića, kao i za osporavanje nalaza sudskog veštaka Dragomira Vasiljevića.

- Sve tvrdnje ovog sudskog veštaka osporene su od državne kompanije, tako da očekujem da će se veštak izviniti svima nama u sudnici i da nas više neće obasipati hiljadama stranica svog veštačenja, nego da će vratiti novac u budžet. Mislim da smo ga razbucali i da će ostati bez reči. Treba konačno da ga dokusurimo. Posle toga će se nastaviti ispitivanje našeg stručnog savetnika Saše Savića i očekujemo da sve bude kao i do sad u našu korist - naglašava Zoranov branilac.
 
RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/youtube.com
Za ubistvo pevačice Jelene optužen je nje suprug Zoran

 


Jokić: Sve tvrdnje ovog sudskog veštaka osporene su


S obzirom na to da je prethodno suđenje 24. februara otkazano jer je drugi Marjanovićev advokat Nikola Dumnić bio zaražen koronavirusom, a Zoran i još jedan branilac Veljko Delibašić su zbog kontakta sa njim završili u samoizolaciji, postavlja se pitanje da li će epidemija sprečiti i naredno ročište.

- Za sada smo svi zdravi, ali ne znam da li će tako biti i 8. aprila. Nama je sada najviše u interesu da se održi suđenje, nego bilo kome. Može samo u interesu veštaka da bude da se ne održi. Ovako najbitniji dokaz tužilaštva pada u vodu - zaključuje naš sagovornik.

Činjenice ZA Zorana:
- veštaci utvrdili da nakon ubistva nije imao krv na odeći ili ispod noktiju, koju bi počinilac sigurno imao
- izveštaj mobilnog operatera kaže da nije isključio telefon u vreme zločina
- različite povrede na Jeleninoj glavi, prema rečima veštaka, govore da ju je možda ubilo više ljudi s nekoliko predmeta
- Jelenina tetka svedočila na sudu da su se veoma voleli i da se nisu svađali
- ćerka Jana Zoranu dala alibi, posvedočivši da se otac nije odvajao od nje na nasipu
Činjenice PROTIV Zorana:
- blato na njegovim pantalonama nakon ubistva ima isti molekularni sastav kao ono na mestu gde je pronađeno Jelenino telo
- veštaci tvrde da je zločin počinjen iz strasti, odnosno zbog snažnih emocija
- nema dokaz na kom delu nasipa je bio u toku ubistva
- Jelena nije imala neprijatelje i nema ko drugi da bude osumnjičen
- pevačicina tetka rekla je na sudu da je Jelena imala teške odnose sa celom porodicom Marjanović

 












 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading