(FOTO) NEPREPOZNATLJIV: Evo kako je Milorad Ulemek IZGLEDAO na regrutaciji za Legiju stranaca

Autor:

Hronika

30.03.2021

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši komandant Crvenih beretki i pripadnik Srpske dobrovoljačke garde, Milorad Ulemek Legija je oduvek intrigirao srpsku javnost, što po surovom načinu postupanja, tako i po upletenosti u najveća krivična dela, a na jednoj Instagram stranici se pojavila fotografija na kojoj Ulemek prisustvuje regrutaciji u Legiji stranaca.

Milorad Ulemek Legija

Budući da je je fotografija nastala u ranoj mladosti, mnogi su se složili da Legija na njoj izgleda neprepoznatljivo.

Naime, nakon propale pljačke 1985. godine, Legija je odbegao u Francusku, gde je 10. aprila 1986. godine pristupio Francuskoj legiji stranaca. Ulemek se u njenim redovima zadržao nekoliko godina, boreći se u Libiji, Bejrutu, Čadu, Iraku i Francuskoj Gvajani. Upravo zbog službe u ovoj jedinici, Ulemek je dobio i svoj čuveni nadimak.

 

 

Podsetimo, Legija je jedan od najozloglašenijih srpskih kriminalaca, služi kaznu od 40 godina zatvora za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine, a tereti se i krivična dela “zemunskog klana”, četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali, kao i za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi. Iz zatvora će izaći tek 2044. godine kad napuni 76 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading