U BELIVUKOVOJ GRUPI JASNO SE ZNALO KO ŠTA RADI: Jedni mamili žrtve, drugi bili zaduženi za ubistva

Autor:

Hronika

30.03.2021

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, sumnjiči se najteža krivična dela, kao što su teška ubistva, dilovanje narkotika, ali i neovlašćeno držanje narkotika i eksplozivnih naprava…

RepublikaFoto: ATA Images
Veljko Belivuk

Zbog sumnje da su formirali kriminalnu grupu koja je činila niz najtežih krivičnih dela, posle šest meseci praćenja policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsila 22 osobe. Kao pripadnici klana koji su kako su sumnja formirali Veljko Belivuk i Marko Miljković početkom 2020. godine u naredbi za sprovođenje istrage, navode se i Vlade Georgijev, Miloš Budimir, Marko Budimir, Aleksandar Vučeljić, Vlade Draganić, Nemanja Lakićević, Milovan Tadić, Nikola Spasojević, Dejan Tešić, Filip Ivanovski, Nebojša Janković, Željko Kodžić, Slađana Sekulić, Boris Karapandžić, Nikola Stefanović, Srđan Lalić, Nemanja Đurić, Vladimir Grek, Vuk Vučinić i Marko Andrić.

Kako se sumnja, ovaj klan pod paravanom navijačke grupe “Principi” izvršavao je ubistva, otmice, ali i dilovao narkotike i prao novac.

Najvažniji vojnici koji su činili ubistva za klan, bili su kako se sumnja Vlade Draganić, vlasnik vikendice u Ritopeku gde su se ubistva dogodila, kao i Marko Andrić, Vuk Vučinić, Nemanja Lakićević i Marko Budimir. Ova četvorica, kako se sumnja, namamili su žrtve na sastanak , a potom ih odvozili u kuću u kojoj su ih Belivuk i Miljković sa još nekoliko nepoznatih osoba brutalno mučili i ubijali.

Marko Andrić, namamio je Milana Ljepoju, dok je Vuk Vučinić bio zadužen za Goksija, da ih odvedu u kuću strave u Ritopeku.

RepublikaFoto: e stock
Marko Miljković Mare

Nemanja Lakićević, kako je tužilaštvo navelo, dogovorio se sa Zdravkom Radojevićem da se nađu, a potom ga je odvezao do mesta sastanka. Kako su sumnja, Marko Budimir dan kasnije odvezao je automobil u kojem je Radojević došao na sastanak sa namerom da ga uklone.

Inače, kako se sumnja, svi uhapšeni pripadnici grupe, bili su zaduženi za prodaju narkotika: marihuane, kokaina i heroina na ulicama Srbije, piše Blic

Podsetimo, ekipa Velje Nevolje je osumnjičena za tri teška ubistva i to Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića, kao i za otmicu još više od deset muškaraca koji su nestali bez traga prošle godine u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading