DETALJI PLANA ZA LIKVIDACIJU VELJE NEVOLJE! Hteli da organizuju sačekušu na mestu gde Belivuk NIJE MOGAO DA NOSI ORUŽJE!

Autor: Republika

Hronika

25.03.2021

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorsko Specijalno tužilaštvo obezbedilo je zaštićenog svedoka u postupku protiv kriminalne grupe Janka Vukadinovića koja je osumnjičena da je planirala likvidacije Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića i vođe "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Planirali ubistvo Velje Nevolje u Crnoj Gori

Zaštićeni svedok izneo je na saslušanju u tužilaštvu svoja saznanja o tome kakav je plan imao Vukadinović, piše Blic. Prema pojedinim informacijama, on je prvobitno trebalo da bude svedok saradnik u postupku koji se vodi protiv njega i ostalih osumnjičenih za planiranje Belivukovog ubistva, međutim nakon što je utvrđeno da mu je ugrožena bezbednost, on je dobio status zaštićenog svedoka.

Kako prenose crnogorski mediji, likvidacija Belivuka i Miljkovića planirana je u januaru tokom njihove posete Crnoj Gori gde su išli kako bi se sastali sa vođama "kavačkog klana" Slobodanom Kašćelanom i Radojem Zvicerom. Planirano je da se na njih ispali kiša metaka u trenutku kada završe sa čekiranjem na tivatskom arodromu na povratku za Beograd 21. januara ove godine.

Svedok saradnik rekao je da je kriminalna grupa znala da Velja Nevolja i Miljković ne mogu da budu naoružani na aerodromu i da neće moći da uzvrate vatru. Da je došlo do pucnjave, crnogorski istražitelji veruju da bi bilo i nevinih žrtava. Ko je trebalo da bude egzekutor javnosti još nije poznato jer su policajci prilikom hapšenja oružje pronašli kod dve osobe.

Belivuk i Miljković su u januaru uspeli bezbedno da se vrate u Srbiju, ali su dve nedelje nakon toga uhapšeni u velikoj policijskoj akciji. Tada je razbijena kriminalna grupa koju su oni predvodili, a koja je osumnjičena za brojne brutalne likvidacije. Najvažniji dokazi koji su do sad otkriveni su fotografije i snimci ubistava muškaraca koji su se već gotovo godinu dana vodili kao nestali u Beogradu.

Velika istraga protiv Belivukovog klana i dalje je u toku i policija je uhapsila i saslušala i neke od visokopozicioniranih pripadnika MUP, ali i čelnih ljudi FK Partizan. U okviru ove istrage uhapšen je i bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić.

On je saslušan, a nakon toga mu je određen pritvor zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem. Papić je 15. aprila prošle godine, koristeći svakoj položaj, posredovao da se ne pretresa blindirani "audi a8" koji pripada Belivuku i Miljkoviću, kao i da im se to vozilo hitno vrati.

Uz njih, saslušani su još i bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, doskorašnji predsednik FSS Slaviša Kokeza, nekadašnji potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić, kao i starlete Tijana Ajfon i Mimi Oro.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading