BUDI JAK DA IZGURAMO TU PRAVDU: Ispovest ćerke starca kog je BRANILA cela Srbija!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milutin Cvetković (87) iz Lebana nije uspeo da se izbori sa stresom posle ranjavanja razbojnika koji ga je napao u njegovom domu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva/rešetka.rs
Milutin Cvetković sa ćerkom Slavicom Stojanović

Hrabrog deku Milutina Cvetkovića (87) iz Lebana, policajca u penziji, izdalo je danas srce nakon 12 dana borbe za život. Njemu je zdravlje počelo da se pogoršava posle drame u njegovom domu kad je pucao u komšiju Dalibora S. (34), koji je, naoružan sekirom, pokušavao da ga opljačka dok je spavao. Starca je tužilaštvo teretilo za ubistvo u pokušaju, a on je, kao i cela Srbija, verovao i tvrdio da se branio od pljačkaša i da je reč o nužnoj odbrani.

Ćerka nesrećnog Milutina kaže za naš list da njen otac nije mogao da se nosi sa celom situacijom koja je nastala kada je izašao iz jednodnevnog pritvora u kojem je bio zbog teškog ranjavanja provalnika Dalibora.

- Preminuo je u snu jutros u 5 sati. Prethodne večeri smo bili u bolnici, ali su ga vratili kući. Njegovo srce bilo je preslabo da izdrži celu situaciju koja ga je snašla nakon provale u njegov dom. Iste večeri kada su ga pustili iz pritvora završio je u Hitnoj. Zdravlje mu je od tog dana bilo u naglom opadanju - jedva izgovara Milutinova ćerka Slavica Stojanović za Srpski telegraf.

Ona kaže da je deku pazila cela porodica i da je stalno imao i negu lekara, ali da mu nikako nije bilo spasa.

- On je bio srčani bolesnik i od onog dana nije mogao da izađe iz kreveta, sve to ga je dotuklo. Svaki dan mu je moja ćerka davala infuziju i vodili smo ga po bolnicama jer nije mogao ni da jede, a ni da hoda. Ona ga je ipak terala i govorila: "Hajde, deda, jedi da budeš jak, da izguramo tu pravdu", a on je njoj odgovarao: "Jeste, hoćemo, hoćemo." Verovao je da ćemo uspeti, ali ipak nije doživeo da vidi tu promenu zakona o nužnoj odbrani - priseća se neutešna ćerka hrabrog deke.

Iako su postojale sumnje da je Milutin imao koronavirus, test je pokazao da je negativan.

- Vodili smo ga i u KOVID ambulantu i snimali su mu i pluća. Doktorka je rekla da nije korona u pitanju, već srce. Samo je pitanje dana bilo kada će da nas napusti, a ni godine mu nisu išle u prilog. Jasno se videlo da ne može više da izdrži iako je bio hrabar od prvog dana. Mnogo je bio srećan kada je čuo koliku podršku naroda ima. Non-stop je pitao: "Je l' me svi brane, je l' baš svi?" Mi smo mu govorili: "Tako je, deda! Budi jak!" - kaže naša sagovornica.

Prema njenim rečima, s porodicom provalnika Cvetkovići nisu u kontaktu, ali kažu da ih ne krive ni za šta i da nemaju nikakve informacije o povredama ranjenog Dalibora.

Nakon ranjavanja komšije Dalibora deda Milutin je, na sugestiju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

Da se taj pakao nikom ne ponovi

Porodica Cvetković nakon porodične tragedije ima samo jednu želju, a to je da niko više ne prođe kroz ono što su oni morali.

- Nadam se da će biti izmenjen taj zakon o nužnoj odbrani i da nikog više neće teretiti za njeno prekoračenje jer postoji mnogo ljudi kojima će se desiti ista situacija kroz koju smo mi prošli. To je jedan pakao, samo što se mnogi neće snaći kao naš deka. Ne želimo da iko više prolazi kroz to - ističe ćerka Milutina Cvetkovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mina

23.03.2021 17:38

Ajmo Milutinov zakon, prepišite slobodno američki pa da ne brinemo zbog bagre!!!