VUČIĆ POČEO DA HAPSI KORUMPIRANE POLITIČARE: Uhapšena Julija Jovanović, DESNA RUKA DINKIĆEVOG PREDSEDNIKA

Autor: Republika

Hronika

20.11.2017

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Julija Jovanović (39) koja je u periodu od 2012. do 2016. godine bila potpredsednica opštine Trstenik, uhapšena je i njoj je određena mera policijskog zadržavanja, saznaje Republika.

RepublikaFoto: youtube.com/presstrstenik
Julija Jovanović

Jovanovićeva je uhapšena zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično delo Zloupotrebe položaja odgovornog lica te da je oštetila Fond za unapređenje resursa građana Trstenik za 3.595.000 dinara.

 

Ona je u periodu od 2012. do 2016. godine bila na funkciji potpredsednice Opštine Trstenik.

Srpski telegraf je već pisao o malverzacijama bivšeg predsednika opštine Trstenik Miroslava Aleksića.

Iz budžeta opštine Trstenik, kako piše Srpski telegraf, opljačkani su milioni dok je na njenom čelu bio Miroslav Aleksić. Aleksić je bio kadar Dinkićevih Ujedinjenih regiona Srbije (URS), a prvi čovek Trstenika bio je od 2012. do 2016. godine. Sada je poslanik u parlamentu ispred Narodnog pokreta Srbije, čiji je predsednik.

Upravo za vreme dok je bio predsednik opštine, njegova desna ruka bila je Julija Jovanović koja se tereti da je proneverila skoro 4 miliona dinara.

Jasne poruke sa sednice Glavnog odbora

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić poručio je u subotu na sednici Glavnog odbora SNS pojedinim stranačkim kolegama da su ga prerano otpisali i potrčali da ga ruše i iskoče u prvi plan.

Vučić je najavio i da će do kraja godine uslediti serija velikih hapšenja zbog kriminala i korupcije.

- Zadovoljan sam borbom protiv organizovanog kriminala, ali ono gde moramo da uradimo više jeste da oštrom sabljom i metlom počistimo sve one koji su mislili da novac stiču korupcijom. Mnogi će pred kraj godine biti iznenađeni žestinom akcije države Srbije u toj oblasti - poručio je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading