TAJNI PUT VELJE NEVOLJE! Belivukova prečica od "kuće strave" u Ritopeku do strelišta za upucavanje snajpera!

Autor: Republika

Hronika

22.03.2021

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, Dunav je predstavljao sponu između baza u Ritopeku i Banatskom Brestovcu, do kojih je lako mogao da dođe čamcem.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Starsport
Veljina "kuća strave" u Ritopeku

Kuća u Ritopeku u kojoj je, kako se sumnja, Velja Nevolja sa svojom grupom ubio najmanje tri osobe i strelište na kojem je vežbao pucanje u Banatskom Brestovcu razdvaja samo Dunav. Kako se sumnja, on je upravo rečni put koristio kako bi neprimetno, izbegavajući policiju, obilazio svoje baze.

 

Vikendica strave u Ritopeku od reke je udaljena oko četiri kilometara, za šta je Belivuku bilo potrebno nekolimo minuta kolima jer ulica u kojoj se kuća nalazi izbija direktno na Dunav.

Odatle je čamcem, ovaj vođa kriminalne grupe mogao brzo da pređe do leve obale gde je, kako sumnja, imao strelište, ali i gde su živeli brojni pripadnici njegovog klana.

Tako je izbegavao zaustavljanje policije, saobraćajne gužve, ali i štedeo vreme sebi, jer da je išao normalnim putem trebalo bi mu sat i po vremana. Ovako, za 15 minuta bio u jednoj od svojih baza.

Leva obala bila je važnija lokacija Velje Nevolje, kojeg su meštani kako Banatskog Brestovca, tako i svih okolnih mesta poput Ivanova, Starčeva, ali i Pančeva, viđali često, a mnogi mladići iz ovih mesta postali su članovi navijačke grupe "Principi".

Veljko Belivuk i njegova grupa optuženi su za ubistva Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića, a nedavno je potvrđena i zvanična četvrta žrtva. Na "crnom spisku" potencijalnih žrtava ove kriminalne grupe nalazi još mnogo imena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading