Priveden zbog sumnje da je "muljao" oko carinskih poslova sa Kokezom: Upoznajte Nemanju Manjka, bivšeg pomoćnika direktora Carine

Autor:

Hronika

17.03.2021

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Manjak (35), nekadašnji šef odeljenja za suzbijanje krijumčarenja i saradnik doskorašnjeg direktora Carine Miloša Tomića, priveden je danas na saslušanje u prostorije SBPOK-a.

RepublikaFoto: beograd.sns.org.rs
Nemanja Manjak

Prema pisanju medija sumnja se da je on zajedno sa Slavišom Kokezom "muljao" oko carinskih poslova.

Sumnja se da iza brojnih pronevera u našoj zemlji stoji rukvodstvo Carine, a sve u sprezi sa ljudima iz kriminalnog miljea, ali čak i s pojedinim državnim funkcionerima.

Prema rečima izvora, u Srbiju je ulazila ogromna količina robe, koju niko nije smeo da kontroliše, a navodno sve uz odobrenje Miloša Tomića. Na listi Tomićevih saradnika navodno se nalaze Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza. Međutim, tu se spisak ne zaustavlja.

- Pod lupom pored Tomića i Kokeze su i upravnik Carinarnice Beograd Ž. P., kao i nekadašnji šef odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Nemanja Manjak, ali još nekoliko njih. Reč je o ogromnoj zloupotrebi položaja i malverzacijama. Šokatne podatke će javnost čuti narednih dana - rekao je ranije izvor blizak istrazi.

RepublikaFoto: Starsport
Slaviša Kokeza

Poslednjih nedelja smenjen je direktor u Upravi carina Miloš Tomić, a pre nekoliko dana dobio je otkaz i Nemanja Manjak, koji je vršio funkciju šefa Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina.

- Manjak je radio i kao zamenik generalnog direktora u JKP "Zelenilo" u Beogradu - navodi izvor blizak istrazi.

Sumnja se da "muljao" u raznim poslovima sa bivšim predsednikom FSS Slavišom Kokezom.

-  Postoje indicije da je sa Slavišom Kokezom, predsednikom FSS, ali i Aleksandrom Nešovićem zvanim Baja, inače jednim od najbližih saradnika grupe Dejana Stojanovića Keke, "ušao" u posao sa otvaranjem carinskih skladišta. Navodno, Manjak i Kokeza su omogućili Nešoviću da dobije posao na tenderu za carinski terminal u Šimanovcima. U ovoj ekipi je još jedan Kekin saradnik A. D – navodi izvor, pišu mediji

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading