REPUBLIKA EKSKLUZIVNO OTKRIVA ŠTA JE BIVŠI DIREKTOR CARINE TOMIĆ PRIČAO U POLICIJI!

Autor: Republika

Hronika

17.03.2021

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga milionskih malverzacija na Carini uskoro bi mogla da dobije epilog pošto je bivši direktor Miloš Tomić, koji je saslušan u prostorijama SBPOK u Makišu, odlučio da "propeva", ekskluzivno otkriva Republika.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Privođenje Miloša Tomića

Kako navodi odlično obavešteni izvor upućen u sve pojedinosti istrage, nakon privođenja Tomića mnoge stvari postale su znatno jasnije.

- Tomić je "propevao" u SBPOK. Kada su ga policajci suočili sa mnogobrojnim dokazima koje je istraga mesecima prikupljala, Tomić je odlučio da sve prizna - ističe naš sagovornik.

RepublikaFoto: Starsport
Slaviša Kokeza

Prema njegovim rečima, kada je video da je sateran uza zid, Tomić je bez zadrške krenuo da iznosi optužbe na račun predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, Željka Popovića, upravnika Carinarnice Beograd, Nemanje Manjka, kao i nekadašnjeg šefa Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave Carine

- Tomić je pomenuo i Aleksandra Nešovića Baju, bliskog saradnika Dejana Stojanovića Keke. Kada je video da nema kud, suočen sa dokazima, Tomić se pravdao da on ni sa čim nije bio upoznat, da se sve radilo na nivou na kom on nije ni mogao da bude upoznat - prenosi naš sagovornik.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Nemanja Manjak stiže u prostorije SBPOK

On objašnjava da će Tomićevo svedočenje biti od neprocenjive važnosti za dalji tok istrage "carinske mafije", za koju se sumnja da su švercom cigareta, automobila, luksznog nakita i dragocenosti, nafte, ošetetili državni budžet za višemilionski iznos.

- Jedna karika u lancu sada je razjašnjena a policija će istragu dovršiti do kraja tako da ni jedan jedini detalj ne ostane nedorečen - konstatuje naš izvor.

Podsetimo, Republika je već pisala da tužilaštvo i policija imaju spisak od najmanje 15 ljudi koji su bili deo carinske mafije.

U toku je opsežna provera svega što se radilo na graničnim prelazima, carinskim terminalima, ali i u centrali Uprave carina. Pod lupom je nekoliko desetina ljudi, niko, naravno, nije unapred proglašen krivcem, ali je već sada jasno da se muljalo na sve strane. Kokeza, Vrbaški i drugi čija su imena pominjana u javnosti samo su vrh ledenog brega. Po svemu što je do sada isplivalo, čini se da će javnost biti šokirana saznanjima do kojih će se doći u istrazi - objašnjava naš sagovornik i dodaje da se posebno ispituje saradnja ove grupe sa klanom Veljka Belivuka.

RepublikaFoto: Tanjug
Veljko Belivuk

Koga je optužio Tomić?

Slaviša Kokeza - predsednik Fudbalskog saveza Srbije

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije nedavno je odbio je poligrafsko ispitivanje vezano za prisluškivanje predsednika Srbije. 

Operativni podaci pokazuju da je Kokeza siva eminencija za koga se sumnja da stoji na vrhu piramide koja je švercom na Carini oštetio državnu kasu za višemilionski iznos.

Željko Popović - Upravnika Carinarnice Beograd

Jedan od važnijih šfrafova u onome što su mediji označili kao "paralelna carina", bez koga sumnjive transakcije nisu mogle da budu obavljene.

Nemanja Manjak - nekadašnji šef Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja UC

Danas priveden u SBPOK kako bi dao informacije o "carinskoj mafiji". U trenutku objavljivanja ovog teksta nisu poznati detalji saslušanja.

Aleksandar Nešović Baja - najbliži saradnik Dejana Stojanovića Keka 

Istraga tek treba da odgovori na pitanja kakva je tačno uloga bila Aleksandra Nešović Baja, saradnika Dejana Stojanovića Keke.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zeljko

17.03.2021 18:14

Sad da vrate novac, da im se sve konfiskuje, i da se osude na jedno 20-30 godina zatvora, jer dokle god je ovakve korupcije pošteni carinici neće imati veću platu i bolji standard.

Carinik

17.03.2021 18:17

E, a ja na carini radim za pišljivih 40 hiljada dinara, nema topli obrok, nema regres, put gotovo ni da se ne plaća, a ovi na granici i u Beogradu samo mlate novac od kriminala. E pa dokle god je tako gospodo neće biti bolje. Dokle god je korupcija na carini, u policiji, u prosveti, u zdrvatsvu, nema boljih plata ni benificija za ostale, i samo će biti dobro za one kojima prođe ispod stola i u koverti. Užas. Prošle godine ako niste znali oko 100 carinika dalo je OTKAZ jer ne mogu sve ovo da trpe, a daću i ja samo da se stiša korona. Odoh preko.