UHAPŠENI SRBI ZBOG UBISTVA NA KIPRU: Otkriveni strašni detalji ubistva Cecinog komšije

Autor: Republika

Hronika

19.11.2017

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica državljana Srbije uhapšena su zbog učešća u četvorostrukom ubistvu koje se dogodilo prošle godine u Aja Napi na Kipru, kada je ubijen biznismen Fanos Kaliopsidiotis (51), koji je živeo u komšiluku Svetlane Cece Ražnatović, naše najpoznatije pevačice.

Dolijali likvidatori sa Kipra

Kako je kiparskim medijima rekao Jonas Nikolau, ministar pravde, jedan osumnjičeni Srbin uhapšen je u Rusiji, a drugi u Makedoniji.

- Njih dvojica su osumnjičeni da su umešani u višestruko ubistvo u obračunu kriminalnih bandi u restoranu u Aja Napi, a u toku je proces ekstradicije. Policija ih je dugo tražila i sada su uhapšeni. Tokom istrage ubistva ustanovljeno je da su dvojica srpskih državljana došla na Kipar sa namerom da izvrše zločin - rekao je Nikolau i dodao da su nakon prikupljenih dokaza protiv Srba izdati evropski i međunarodni nalog za hapšenje.

- Osumnjičeni su locirani u Rusiji i Makedoniji, a tamošnji zvaničnici kažu da ne znaju koliko će trajati proces izručivanja. Dosadašnja praksa sa tim dvema državama je pokazala da je proces ekstradicije veoma brz - rekao je kiparski ministar pravde.

Podsetimo, stravično četvorostruko ubistvo na Kipru desilo se 23. juna 2016. godine, kada su dvojica napadača naoružanih pištoljem i "kalašnjikovim" upala u restoran "Stoun garden".

- U restoranu je sedeo poznati kiparski biznismen Fanos Kaliopsidiotis sa svojim prijateljem policajcem Elijasom Hadijeftimijuom (46), njegovom suprugom Skevi (39) i njihovo dvoje dece. Tom prilikom ubijeni su biznismen, policajac i njegova žena, kao i jedan napadač albanske nacionalnosti, Jani Vogli. Policajčeva deca su, na sreću, izbegla pucnje, jer su se sakrila ispod stola - podseća izvor za Alo.

Policija je ubrzo nakon masakra rasvetlila ubistvo i uhapsila srpskog boksera Dejana Loja (42), koji je obezbeđivao ubijenog biznismena. Kako je utvrđeno, on je neposredno pre pucnjave ustao sa stola pod izgovorom da mora u toalet.

- Istragom je utvrđeno da je Loj javio napadačima gde se nalaze i da im je iz toaleta telefonirao, rekavši im da mogu da upadnu i zapucaju. Dejan Loj je zbog učestvovanja u četvorostrukom ubistvu osuđen na 40 godina robije, a na istu kaznu osuđen je i Kipranin Panajotis Pentafkas (30) - prenose mediji dodaju da se očekuje da će se hapšenjem još dvojice Srba ubistvo rasvetliti do kraja.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading