Tužilaštvo traži nove dokaze da oštro osudi zločince sa Zemunskog keja: Premlatili i udavili druga zbog devojke, a tvrde da nisu svirepi

Autor:

Hronika

16.03.2021

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na suđenju Miroslavu Mikiću, Slobodanu Kovrlji i Marku Ivkoviću pred Višim sudom u Beogradu za teško ubistvo Roberta Romića (41) krajem septembra 2019. godine, juče je naloženo novo sudsko - medicinsko veštačenje.

RepublikaFoto: facebook.com/Roberto Romić/TV PINK/Printscreen
Telo Romića su izvukli pripadnici Žandarmerije

U trenutku kada je sudija predložila da se daju završne reči, pred donošenje presude, zamenik tužioca je predložio da se ponovo ispitaju veštaci medicinske struke Vladimir Živković i Slobodan Nikolić, u svrhu dokazivanja svireposti zločina. 

- Veštake bi trebalo ponovo ispitati s obzirom na to da su izveštaj sačinili pre nego su saslušani drugooptuženi i trećeoptuženi. Oni sada imaju kompletniju sliku i preciznije mogu da se izjasne o intenezitetu bolova koje je trpela žrtva, kao i o protoku vremena od prve povrede do smrtnog ishoda- rekla je tužilac. 

RepublikaFoto: facebook.com/Miroslav Mikic
Miroslav Mikić

Branioci optuženih su se usprotivili veštačenju tvrdeći da je bespotrebno i da svakako tužilaštvo nije uspelo da opravda optužnicu.

- Tužilac je prekludiran, a i nije u postupku dokazano delo teško ubistvo. Veštaci ni sada ne mogu dati u izveštaju podatke da li je optuženi imao svest ili nije i u kakvom je stanju bio pre upada u vodu - usprotivio se advokat Miroslav Jeremić, branilac Kovrlje. 

Ubili ga zbog devojke

Optuženi muškarci su se sukobili sa Romićem oko devojke koja je u tom trenutku bila u vezi sa njim, a pre toga i sa svakim od optuženih. 

- Svi oni se međusobno znaju. Beskućnici su i zavisnici od alkohola i svi su imali intimne odnose sa istom ženom. Sumnjalo se da su optuženi hteli da ponize Romića zbog te veze, ali su se pijani zaneli i smrtno ga pretukli i bacili u reku da se udavi - ispričao je na početku istrage, izvor Srpskog telegrafa  upoznat sa slučajem. 

Sudija Slavica Nikolić je nakon kratkog većanja prihvatila predlog tužilaštva i istakla je da još nije kasno da se dođe do dokaza da su optuženi počinili krivično delo teško ubistvo. Trojica optuženih koji imaju debeo policijski dosije i višegodišnje robijaško iskustvo sumnjiče da krajem septembra zajedno sa pokojnim Robertom došli na Zemunski kej, gde su ga skinuli i vezali za stub, a potom mu zadali više udaraca nogama i rukama po glavi i telu. Prvooptuženi Mikić, koji je ranije osuđen takođe za ubistvo, nakon batinanja Romića uzeo je dve šipke i njima ga dodatno izudarao po nogama i rukama. U optužnici piše da su optuženi onesvešćenog Roberta odvukli i bacili u Dunav.

Preti im po 40 godina robije

Romićevo telo pronašla je Žandarmerija, na oko 30 metara od mesta gde je bačeno u vodu. Telo je pronađeno ispod jednog splava na Zemunskom keju.

U cilju rešavanja ovog stravičnog zločina policija je saslušala i svedoke koji su bili na Zemunskom keju u vreme tragedije. Pored toga uzeti su i snimci sa obližnjih lokala.

Nakon izvođenja niza dokaza - od veštačenja snimaka lica mesta, saslušanja svedoka, ali DNK veštačenja predmeta kojim je ubistvo izvršeno, podignuta je optužnica kojom se Mikić, Kovrlja i Ivković terete za teško ubistvo i prete im kazne zatvora do 40 godina. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading