ISPESNIČIO STARCA DO SMRTI KOD ZRENJANINA! Dobio samo devet godina zatvora!

Autor: Republika

Hronika

13.03.2021

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Zrenjaninu, u ponovljenom sudskom procesu, nakon što je Apelacioni sud u Novom Sadu, ukinuo prvostepenu presudu, osudio je, tridesetjednogodišnjeg Jozu Kalapiša, zbog ubistva Janoša Kasaša ( 86 ), opet na devet godina zatvora.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ubistvo se dogodilo 15. jula 2019. godine, u večernjim satima u selu Belo Blato kod Zrenjanina, u kući nesrećnog starca, a prethodno ubica i njegova žrtva, popili su veću količinu rakije i obojca bili pod uticajem alkohola.

Kako je na ponovljenom suđenju utvrđeno, Jozo Kalapiš je zločin počinio sa smanjenom mogućnošću da shvati značaj tragičnog čina i upravlja svojim postupcima, posle žestoke rasprave sa osamdesetšestogodišnjim starcem, koji je u kući živeo sam.

Nakon svađe, Kalapiš je nasrnuo na svoju žrtvu, davio ga rukama i udarao pesnicama po glavi, a od siline udaraca Kasaš je pao i udario o ivicu kreveta i zadobio teške povrede, od kojih je izdahnuo.

Bez obzira što neki meštani Belog Blata, nezvanično tvrde da Kalapiš nije počinio zločin i da mu je ubistvo podmetnuto, obzirom da je vrlo često pod dejstvom alkohola, on je sudski procesuiran i nakon odluke Apelacionog suda u Novom Sadu, u ponovljenom postupku u Višem sudu u Zrenjaninu, osuđen na istu zatvorsku kaznu.

U prvostepenom postupku pred Višim sudom u Zrenjaninu, Jozo Kalapiš je osuđen na kaznu zatvora od devet godina, koja mu je u ponovljenom postupku, potvrđena.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vuk

13.03.2021 13:18

Pa kada izadje da ubije još nekoliko njih.